Meslektaşları öğretmen Öz'ün fotoğrafları bulunan kokartlarla derse girdi

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nun öğrencilerin önünde azarladığı matematik öğretmeni 42 yaşındaki Halil Serkan Öz'ün, kendisine destek için düzenlenen mitingde kalp krizinden yaşamını yitirmesine tepkiler sürüyor.

Meslektaşları öğretmen Öz'ün fotoğrafları bulunan kokartlarla derse girdi
Öğretmenler bugün derslere üzerinde Halil Serkan Öz'ün fotoğrafının bulunduğu 'Onurumuzu çiğnetmeyeceğiz', 'Öğretmene ve öğretmenliğe saygı' yazılı kokartlarla giriyor.
Eğitim- Sen Bursa Şubesi Başkanı Güney Özkılıç, üyeleri olan Halil Serkan Öz'ün ölümünü unutmayacaklarını, unutturmayacaklarını belirterek şunları söyledi:
"Valinin öğrencilerinin önünde öğretmeni azarlaması çok çirkin bir olay. Bu olay, ölüm olmasa dahi valinin istifası için yeterli bir gerçekçe. Biz bu işin peşini bırakmayacağız. Bu hafta tüm arkadaşlarımız üzerinde Halil Serkan Öz'ün fotoğrafı bulunan 'Onurumuzu çiğnetmeyeceğiz', 'Öğretmene ve öğretmenliğe saygı' yazılı kokartlarla derslere giriyoruz. Bu eylemimize diğer sendikalardan hatta sendika üyesi olmayan meslektaşlarımızda destek veriyor."
Güney Özkılıç, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu istifa edene kadar eylemlerini farklı bir şekilde sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz