Meteoroloji Çığ tehlikesi için uyarıda bulundu! İşte o iller

Meteoroloji çığ tehlikesi için uyardı

Meteoroloji Çığ tehlikesi için uyarıda bulundu! İşte o iller

Kar yağışının devam ettiği özellikle de doğu kesimlerinde çığ tehlikesi için meteoroloji devamlı olarak uyarılarda bulunmakta..  Elazığ, Tunceli ve Bingöl'de mevcut çığ tehlikesi için uyarıları Meteoroloji 13. daiesinden bildirildi.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, son meteorolojik değerlendirmelere göre, kar yağışı görülen ve yer yer 5-10 santimetre civarı kar biriken Elazığ, Tunceli ile Bingöl civarında yağışların, bugün öğle saatlerinden itibaren kuvvetli güneyli rüzgarlarla karla karışık yağmur ve yağmura dönmesinin beklendiği belirtildi.

Bu akşam ve gece saatlerinde yağmurla birlikte yer yer kar erimesi ve eğimli yerlerde çığ tehlikesi yaşanabileceğine işaret edilen açıklamada, vatandaşlar ve yetkililerin çığ tehlikesinin yanı sıra su baskını, taşkın, sel gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

Öte yandan, bölgede aralıklarla devam eden karla karışık yağmurun yarından itibaren yeniden kar yağışına döneceği tahmin ediliyor. AA

Kaynak: Diyarbakır Söz