Meteoroloji uyardı! Nisan ayına aldanmayın kar geliyor

Nisan ayının gelmesiyle beraber soğuk havaların bittiği sanılırken Meteoroloji tam tersini açıkladı. Kurumdan yapılan açıklamaya göre yeni bir kar yağışı dalgası geliyor.

Meteoroloji uyardı! Nisan ayına aldanmayın kar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Türkiye’nin iç kesimlerinde yoğun bir kar yağışı olacak. Hava sıcaklıklarının azalmasıyla beraber, iç bölgelerde kar yağışıyla beraber zirai don tehlikesine karşı da vatandaşlar uyarıldı.

Yarın Marmara’nın doğusu, Ege, Karadeniz, İç Anadolu, Akdeniz ile Doğu Anadolu bölgesinde yağış bekleniyor. Perşembe günü Güneydoğu Anadolu dışında; Cuma günü Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ve Güneydoğu Anadolu’nun güneyi dışında ülke genelinde yağış bekleniyor. Yağışların; genellikle yağmur, Çarşamba gecesi ve Perşembe günü sabah saatlerinde Bolu, Karabük, Kastamonu, Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Çankırı ile Ankara ve Konya’nın batısında yer yer kuvvetli olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir’de Perşembe günü gündüz saatlerinde de devam edecek kar yağışlarının Perşembe gecesi ve Cuma günü sabah saatlerinde Bolu, Karabük, Kastamonu, Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Çankırı, Çorum, Kırıkkale, Yozgat, Tokat, Amasya, Ankara ile Konya’nın batısı ve Denizli’nin doğusunda da görüleceği tahmin ediliyor. Soğuk ve yağışlı sistemin, hafta sonunda yurdun batı bölgelerinde etkisini kaybedeceği ve sıcaklıkların artacağı, doğu bölgelerinde ise etkisini sürdüreceği bekleniyor.Hava sıcaklığının hissedilir derecede azalmasına bağlı olarak, iç bölgelerdeki kar yağışlarına ve meydana gelecek zirai don tehlikesine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler