Midyat'ta Eğitim-Sen şubesine 4 dilli tabela asıldı

Mardin'in Midyat İlçesi'ndeki Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Temsilciliği’ne Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice'den oluşan 4 dilli tabela asıldı.

Midyat'ta Eğitim-Sen şubesine 4 dilli tabela asıldı

Midyat’ta, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası'nın (Eğitim-Sen), Cumhuriyet Bulvarı Estel Yolu üzerinde bulunan temsilcilik binasına asılan tabelada, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Midyat Temsilciliği yazısı, Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice olarak yazıldı.

Eğitim-Sen Midyat temsilcisi Muzaffer Baran, "Mezopotamya’nın dil mozaiği Midyat’ta çok dilli levhamızı astık. Bizler, Midyat Eğitim-Sen olarak, bu günden başlayarak, özellikle Midyat gibi dört farklı dilin bir arada konuşulduğu bir kentte üstümüze düşen görevi bir nebze de olsa yerine getirmenin kıvancını duymaktayız. Eğitim-Sen temsilcilik binamızın levhasını Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice yazarak anadilin renkliliğine dikkat çekmek istedik. İnsanın anadilinde okuması, yazması ve eğitim görmesinin her türlü eğitimden daha değerli olduğuna, yine kültürlerin özgürce yaşamasının da temeli olduğuna dikkat çekmek istedik. Dört dilli levhamızı demokrasi uğrunda bedel ödeyerek bugünleri bize sağlayan tüm yoldaşlarımıza adıyoruz" dedi.

Kaynak: DHA