Minibüs takla attı: 5 yaralı

Başakşehir’de kadın tekstil işçilerini taşıyan panelvan tipi servis minibüsü, başka bir minibüs ile çarpıştıktan sonra takla attı.

Minibüs takla attı: 5 yaralı

Can pazarının yaşandığı olay yerinde aralarında hamile bir kadının da bulunduğu 5 kişi yaralandı. Aynı yolda daha önce de ölümlü birçok trafik kazası yaşanmıştı.

Kaza, saat 09.00 sıralarında TEM yan yolda lojistik merkezine yaklaşık 500 metre mesafede meydana geldi. İddialara göre Fatih Y.’nin kullandığı 34 UK 0189 plakalı panelvan tipi minibüs, 65 HE 101 plakalı başka bir minibüs ile çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle sürücünün hakimiyetinden çıkan minibüs, takla atmaya başladı. Yol kenarında ters dönen minibüste can pazarı yaşandı. Bazı yaralılar kendi imkanlarıyla, bazıları da yoldan geçen vatandaşların yardımı ile aracın içinden çıkarıldı. Yol kenarında boş bir arazide bekletilen yaralıla, bir süre ambulansın gelmesini bekledi.

YARALILARIN ARASINDA HAMİLE KADIN DA VARDI

Bu arada, yaralılardan Lale Türker’in 4 aylık hamile olduğu öğrenildi. Hamile kadın olay yerine gelen ambulansla birlikte hastaneye sevk edildi. Bazı kadın işçilerin ambulansa binerken ağladıkları gözlendi. Yaralılardan Sevilay Aslan, Yayla Baydemir ve ismi öğrenilemeyen iki kişi daha olay yerine gelen ambulansla hastaneye sevk edildi. Takla atan araç, olay yerine gelen kurtarıcı yardımı ile çekildi. Trafik polisleri olay yerinde inceleme yaptı. Polisler kazaya karışan iki aracın şoförünü sorgulamak üzere emniyete götürdü. Takla atan minibüsün sürücüsü gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı.

İkitelli’de tekstil atölyesinde çalıştıklarını söyleyen yaralı işçilerden Yayla Baydemir, “Yandan bir tane araba geldi, vurdu bize. İşe gidiyorduk. Normal gidiyorduk. Arkadan gelen araç bize vurdu. Takla attık ve araç sürüklendi. Kolumda ve bacağımdan yaralandım.” şeklinde konuştu.

Aracın içinde 12 kişinin bulunduğunu ileri süren görgü tanığı ise, “Beyaz araba arkadan takla atan araca vurunca yoldan çıkmış. Hızlı gidiyorlarmış. Bu yolda sürekli hız yapıyorlar. Bu servis aracıymış. İçindeki bayanlar çalıştıklarını söylediler.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz