Minibüste bomba paniği

İzmir'in Konak ilçesinde, park halindeki bir minibüs terör endişesi yaşattı.

Minibüste bomba paniği

Yaklaşık 10 gündür 177 Sokak üzerinde terkedilmiş halde bırakılan minibüsten şüphelenen vatandaşlar, polisi arayarak durumu bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, minibüste patlayıcı madde olması ihtimaline karşı çevre güvenliğini aldı. Çilingir yardımıyla kapısı açılan minibüsün içinden boş karton kutular ve içinde elbiseler bulunan çanta çıkınca herkes rahat bir nefes aldı.

Konak ilçesi Hatay semti 177 sokakta yaşayan vatandaşlar, numara 56 önünde 10 gündür park halinde bulunan ve camları siyah poşetlerle kapatılmış minibüsten şüphelendi. 06 DA 5013 plakalı minibüsün içinde patlayıcı madde olabileceğini düşünen vatandaşlar, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, minibüste incelemelerde bulundu. Herhangi bir olumsuzluğun görülmemesi üzerine aracın kapısının açılması için çilingir çağrıldı.

Çilingir yardımıyla kapısı açılan minibüsün içinden karton ve kıyafet çıkması, çevre sakinlerine derin bir nefes aldırdı. Yapılan araştırmada minibüsün Ankara'da faliyet gösteren bir gıda firmasına ait 3 araçtan biri olduğu, üzerindeki plakanın yine aynı firmaya ait ve daha önce satılmış olan bir araca ait olduğu belirlendi. Firmanın ortaklarından H.Y.'nin hacizli olan araçla yaklaşık 6 ay önce kaçtığı, yine firmanın ortaklarından olan eşi G.Y.'nin de Ankara'da bulunan Bağlum Polis Merkezi'ne giderek minibüs için kayıp başvurusunda bulunduğu öğrenildi. Minibüs polis otoparkına çekildi. Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler