Minik Ateşin ölüm nedeni otopsiyle belirlenecek

Ordu'nun Altınordu İlçesi'nde kreşteki yatağında ölü bulunan 13 aylık Ateş Karaoğlu'nun kesin ölüm nedeni otopsi sonucu belirleneceği ifade edildi.

Minik Ateşin ölüm nedeni otopsiyle belirlenecek
Dr. Aygen Laçin, Ateş'in hastaneye getirildiğinde öldüğünü belirterek, "Acil servisimizde çocuğa 1.5 saat müdahale ettik fakat solunumu geri gelmedi. Çocuk ilk geldiği zaman solunum ve dolaşımı yoktu. Kesin ölüm sebebi için bir şey diyemiyoruz" dedi.
Ordu'nun Altınordu İlçesi'ne bağlı Şarkiye Mahallesi'nde oturan 27 yaşındaki Şura ve 30 yaşındaki Caner Karaoğlan çifti, dün sabah işe giderken çocukları Ateş Karaoğlan'ı evlerinin yanındaki özel bir kreşe bıraktı. Öğle yemeğini yedikten sonra akşam saatlerine doğru kreşteki diğer çocuklarla yaklaşık bir saat uykuya yatan Ateş Karaoğlan uyku sonrası uyanmayınca, kreş çalışanları kucağına alarak uyandırmaya çalıştı. Herhangi bir tepki vermeyen Ateş bunun üzerine hemen özel bir hastaneye kaldırıldı. Acilde doktorların 1.5 saatlik çabasına rağmen kalbi çalışmayan küçük çocuk hayatını kaybetti.
Özel hastanenin acilinde görevli Dr. Aygen Laçin, ölüm nedeninin otopsi sonucuyla belirleneceğini ifade ederek, "Hastanemiz acil servisine kreşte yatağında ölü bulunan bir bebek getirildi. Acil servisimizde çocuğa 1.5 saat müdahale ettik fakat çocuğun solunumu geri gelmedi. Çocuk ilk geldiği zaman solunum ve dolaşımı yoktu. Her türlü müdahale yapıldı. Fakat bütün müdahaleye rağmen yanıt alınamadı. Kesin ölüm sebebi için bir şey diyemiyoruz. Ölüm sebebinin tespit edilmesi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi” dedi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan baba Caner Karaoğlan ile bir mobilya mağazasında çalışan anne Şura Karaoğlan’ın 3 yıl önce evlendikleri ve tek çocukları olduğu belirtildi. Acı haberle yıkılan Karaoğlan çiftinin yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldığı ifade edildi.
Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü, cenazenin Trabzon Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerinin tamamlanmaması yüzünden bugüne yetiştirilemediği ve yarın Ordu'da toprağa verileceği öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz