Görüş Bildir

Minik Muhammed hayata tutunamadı

İlik nakli için Antalya'ya giden minik Muhammed Enes hayata tutunamadı

Minik Muhammed hayata tutunamadı

Antalya'da 2 yıl önce iki kez ilik nakli yapılan 5.5 yaşındaki Muhammed Enes Maden, tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti.

Ankara'da yaşayan Seyit,Yıldız Maden çiftinin üçüncü çocukları Muhammed Enes, 29 Temmuz 2014 tarihine yüksek ateş şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Yapılan tetkiklerinde ilik kanseri olduğu belirlenen, ilik nakli için Antalya'ya sevk edildi.

Muhammed Enes'in tedavisi için garsonluk işinden ayrılan baba Seyit Maden, oğluna ilik bulmak için sosyal medya üzerinden Türkiye'yi yardıma çağırmıştı. Almanya'dan bulunan ilikle, ilk nakli yapılan Muhammed Enes'te 20 gün sonra lösemi tekrarladı. İkinci nakil is yüzde yüz uyumlu Türkiye'deki bir donörden bulundu. Naklin ardından yine hastalık tekrar etti ve 5.5 yaşındaki Muhammed Enes yaşam mücadelesini kaybetti.

"Bizler Muhammed Enes'i yaşatamadık" diyen acılı baba Seyit Maden, "Başka Muhammed Enesler ölmesin. Antalya'da herkes bize çok yardımcı oldu. Uygun ilik bulunduğunda hep sevince boğulmuştuk, ama arkasından hastalığın tekrarlaması bizi zaman zaman üzmüştü. Fakat umudumuzu hiç kaybetmiyorduk. İkinci naklin ardından tedavi süreci kötü gitti. Kötü huylu hücreler galip geldi. Muhammedimizi kaybettik" dedi.

IHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir