Görüş Bildir

MİT'e ait TIR'ları durduran 33 askerin yargılanmasına devam edildi

Adana ve Hatay'da MİT'e ait TIR'ların durdurulmasıyla ilgili haklarında 'casusluk' davası açılan 33 askerin yargılanmasına devam edildi.

MİT'e ait TIR'ları durduran 33 askerin yargılanmasına devam edildi
Geçen yıl 1 Ocak'ta Hatay'ın Kırıkhan İlçesi'nde, 19 Ocak'ta ise Adana'da MİT'e ait TIR'ların durdurulmasıyla ilgili olarak yürütülen soruşturmalar sonucu Adana bölümü ile ilgili 13 asker hakkında, Hatay'daki arama konusunda 20 asker hakkında 'Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek ve açıklamak' suçundan ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı. Her iki dava birleştirildi.
Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve gizlilik kararı bulunan duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıkların 13'ü ile avukatlar katılırken,kamuoyunda 'Selam Tevhid' olarak bilinen sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü' adı altında yürütülen soruşturmada usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla İstanbul'da tutuklanan Jandarma Yarbay E.T., Binbaşı B.K.'nın da aralarında bulunduğu 17asker isegetirilmedi. Duruşmada, sanık askerlerin ifadelerinin alındığı bildirildi.
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi