Mobil ekip ağız ve diş

Diyarbakır’da depremzedelere mobil kliniklerle ağız ve diş sağlığı taraması

Mobil ekip ağız ve diş

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır’daki afetzedeler, mobil ağız ve diş sağlığı kliniğiyle sağlık taramasından geçirildi. Ağız ve diş tarama ekibine gönüllü olarak katılan diş hekimi Melike Kuruçay, “Mümkün olduğunca depremzedelerin ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz" dedi.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır’da kurulan barınma ve çadır alanlarında, İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı mobil ağız ve diş sağlığı tarama araçları ile gönüllü sağlık ekiplerince Selahaddin Eyyubi Kız Yurdu'nda kalan depremzedelere ağız ve diş sağlığı taraması gerçekleştirilerek, ağız hijyeni konusunda bilgilendirme çalışmaları yapıldı. Diş tedavisi yapılan depremzedelere diş macunu ve diş fırçası da dağıtıldı. Diş muayenelerinde ileri düzey tedavi gerektiren engelli bireylere ise randevu almaksızın Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ne başvurabilecekleri ve anestezi altında diş tedavisi yapılacağı bilgisi verildi.
‘HASTANIN SAĞLIĞI ÖLÇÜSÜNDE YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIYORUZ’
Gönüllü olarak ağız ve diş tarama ekibine dahil olan, Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde görevli diş hekimi Melike Kuruçay, hastalara sağlığı ölçüsünde yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade ederek, “Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü’nün böyle bir uygulama yaptığını duydum ve gönüllü olarak yardımcı olmaya çalışıyorum. Mümkün olduğunca depremzedelerin ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Mobil muayene aracımızda genellikle diş muayenesi yapıyoruz. Burada diş eti hastalıklarına yönelik gerekli bilgiler, tedbirler ve diş çekimi uygulamalarında hastanın sağlığı ölçüsünde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çadır kentte de çalışan arkadaşlarımız var. Herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor. Vatandaşlarımızın ağız ve diş sağlığı muayenesine olan talepleri beklediğimden fazla oldu. Halkımız zaten ağız ve diş sağlığı konusunda gerçekten bilinçli ve bu durum diş hekimi olarak beni de mutlu etti” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler