Motosikletli kapkaççılar ilaç barkotu sayesinde yakalandı

Konya'da çaldıkları motosikletle son iki günde 4 kadının çantasını kapkaç yöntemiyle çalan iki şüpheli, polisten kaçarken bıraktıkları motosiklette unuttukları ilaç barkotu sayesinde yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin polise verdikleri ilk ifadelerinde, "İlk yaptığımızda çok kolay geldi. Sonra heyecan olsun diye yapmaya devam ettik. Kolay para tatlı geldi" dedikleri öğrenildi.

Motosikletli kapkaççılar ilaç barkotu sayesinde yakalandı

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliğine bağlı ekipler son iki günde kent merkezindeki farklı noktalarda bulunan bankamatik çevresinde takip ettikleri kadınların çantalarını kapkaç yöntemiyle çalan motosikletli iki şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Bindikleri plakasız motosikletle biri başına kask takarak, diğeri de kaşkol ile yüzünü gizleyen iki şüpheli, dün öğle saatlerinde merkez Selçuklu ilçesinde bir kadının çantasını alarak kaçtı. İhbar üzerine olay yerine giden ekipler ve şüpheliler arasında kovalamaca başladı. Bir süre motosikletle kaçan şüpheliler, daha sonra motosikleti bırakarak ara sokaklardan kayıplara karıştı.

Gasp büroya bağlı ekipler motosiklette yaptıkları incelemede koltuk altındaki bölmede 19 yaşındaki Berkay K.'ya ait ilaç barkotuna rastladı. Şüphelinin adresini belirleyen ekipler dün akşam saatlerinde üniversite öğrencisi olduğu belirtilen Berkay K. ve eniştesi 26 yaşındaki Cihan K.'yı yakalayarak gözaltına aldı. Sağlık kontrollerinin ardından ifadalerini alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğüne götürülen şüphelilerin ilk ifadelerinde, "İlk yaptığımızda çok kolay geldi. Daha sonra heyecan olsun diye devam ettik. Kolay para tatlı geldi" dedikleri öğrenildi.

Kapkaç anları güvenlik kameraları tarafından görüntülenen şüphelilerin çaldıkları çantalardan yaklaşık 2 bin lira para çıktığı belirtildi. Şüpheliler işlemlerinin ardından yağma, kapkaç ve hırsızlık suçlarından adliyeye sevk edilecek.

DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz