Mucize bu!

Muş'ta 7. kattaki evlerinin balkonundan, dengesini kaybederek kar yığınlarının üzerine düşen 2 yaşındaki kız çocuğunun sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi

Mucize bu!

Muş'ta 7. kattaki evlerinin balkonundan, dengesini kaybederek kar yığınlarının üzerine düşen 2 yaşındaki kız çocuğunun burnu bile kanamadı.

7 KATLI BİNADAN AŞAĞI DÜŞTÜ

Muş merkezdeki Sunay Mahallesi Metro Kent Sitesinde Yıldırım ailesinin 2 yaşındaki çocuğu Zeynep Suda Yıldırım, evin balkonundan dengesini kaybederek düştü. Kar yığınlarının üzerine düştüğünü fark ederek olay yerine koşan komşular, küçük Zeynep'e herhangi birşey olmadığını ve sadece ağladığını gördü. Küçük kızı alıp evine götüren komşuları, 112 Acil Servis ekiplerinden yardım istedi. Küçük Zeynep, ambulansla Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı.

Küçük kızın annesi Perihan Yıldırım yaptığı açıklamada, kızının düştüğü sırada mutfakta bulaşık yıkadığını belirterek, olayı şöyle anlattı:

BURNU BİLE KANAMADI

''Misafirlerimi gönderdikten sonra mutfakta bulaşık yıkamaya başladım. O sırada kızım dışarda oynayan çocukların sesini duyunca balkona çıktı. Balkonda bulunan sandalyenin üzerine çıkmış. Bu sırada dengesini kaybederek 7. kattan düşmüş. Düştüğü alanda evimizin çatısından düşen kar yığını bulunuyordu. Yerde kar olmasından dolayı kızımın burnu bile kanamamış. Komşularımız evin zilini çalınca, Zeynep'i onların kucağında gördüm. Çok şaşırdım. Ne olduğunu sorduğumda balkondan düştüğünü söylediler. Hemen 112 Acil Servisi aradık. Ambulansla kızımı hastaneye ulaştırdık.''

Kızının kurtulmasını mucize olarak değerlendiren Baba Abdullah Yıldırım ise tetkikler sonucunda kızında hiçbir sorunun olmadığını öğrendiklerini söyledi.

BİR KAÇ GÜN TAKİPTE KALACAK

Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde görev yapan Doktor Şenol Bağcı da hastanede yapılan muayene ve çekilen filmlerde, küçük Zeynep'te olumsuz duruma rastlanmadığını belirtti.

Balcı, şunları kaydetti:

''Tetkiklerde minik kızımızın sağlık durumunun çok iyi olduğunu gördük. İdrarla ilgili herhangi bir sorunu yok. Böbrekleri gayet iyi. Şu ana kadar kanama bulgusuna rastlamadık. Ancak birkaç gün takibimizde olacak. Kan değerleri ölçümünde herhangi bir düşme olabilir düşüncesiyle beslemeye ara verdik. Sadece serumla tedavimize devam ediyoruz. Belli aralıklarla takiplerimize devam edeceğiz. Anormal bir durumla karşılaşacağımızı sanmıyorum. Şu anda sağlık durumu gayet iyi. Endişe edilecek bir durum söz konusu değil.''

Kaynak: Diyarbakır Söz