Görüş Bildir

Müftünün makam aracı ile ilgili suç duyurusu

Tekirdağ’ın Malkara İlçesi Ülkü Ocakları Başkanı Özkan Yavuz, ilçe müftüsü Ali Gülbağcı’yı makam aracını şahsi işlerinde kullandığı iddiasıyla Malkara Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Elindeki bazı fotoğrafları da delil olarak gösteren Yavuz, "Camilerden toplanan yardımlarla yakıt alıp, ilçe içinde ve dışında ailesiyle özel işlerini görüyor. Savcılığa suç duyurusunda bulundum" dedi.

Müftünün makam aracı ile ilgili suç duyurusu

Malkara İlçesi Ülkü Ocakları Başkanı Özkan Yavuz, ilçe müftüsü Ali Gülbağcı’nın kendisine tahsis edilen 59 LC 003 plakalı makam aracını özel işlerinde kullandığını iddia etti. Gittiği yerlerde buna şahit olduğunu ve fotoğrafladığını kaydeden Yavuz, Malkara Cumhuriyet Savcılığı’na verdiği dilekçeyle müftü Gülbağcı hakkında suç duyurusunda bulundu. Fotoğrafları da şikayetine delil olarak gösteren Yavuz, camilerden toplanan yardımların müftü Gülbağcı tarafından farklı amaçlarla kullandığını öne sürerek, “Malkara Müftülüğü'nün müftü Ali Gülbağcı’ya tahsis edilen hizmet aracı olan 59 LC 003 plaka sayılı makam aracını bu şahıs kendi özel işlerinde sürekli şoförsüz olarak kullanmaktadır. Ben bizzat Keşan ilçesinde, Tekirdağ merkezde ve Malkara’da mesai içi veya dışı olmak üzere ailesiyle beraber kendi şahsi işlerine koştururken gördüm. Bu şahsın kendi aracı otoparkta dururken devletin tahsis ettiği araç sürekli olarak kendi ikametinin önünde durmaktadır. Buna dair çekmiş olduğum fotoğrafları savcılığa teslim ettim. Bu aracın yakıtı camilerde cemaatlerden yardım amaçlı toplanmaktadır. Fakat müftü Ali Gülbağcı, bu yardımları yakıt alarak kendi ihtiyaçları için kullanmaktadır" dedi.
Savcılık şikayet üzerine konuyla ilgili inceleme başlatırken, Malkara Müftüsü Ali Gülbağcı, iddiaların savcılık aşamasında olduğu için açıklama yapmak istemediğini söyledi.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi