Muğla'da Yaşlı genç hasta demeden sandık başına koştular

Muğla'nın Datça İlçesi'nde, seçmenler sabahın erken saatlerinden itibaren oy vermek üzere sandık başına akın ederken, objektiflere ilginç görüntüler yansıdı.

Muğla'da Yaşlı genç hasta demeden sandık başına koştular


Hasta yatağından kalkıp oy vermeye gelenlerden biri de 85 yaşındaki Şaheste Öner oldu. İskele Mahallesi'ndeki Kazım Yılmaz İlkokulu'na oğlu ve yakınların yardımıyla getirilen Şaheste Öner, bir sandalyeye oturtularak içeriye taşındı. Oyunu verdikten sonra yine sandalye ile dışarı çıkarılan Öner, herkesi sandığa gidip oy vermeye çağırdı.

98 YAŞINDAKİ MUZAFFER AMCA DA OY KULLANDI


Datça'nın en yaşlı isimlerinden biri olan, emekli marangoz 98 yaşındaki Muzaffer Fettahlar ise oy kullanmaya yürüyerek geldi. 1023 nolu sandıkta oyunu kullanan Muzaffer usta, İstanbul Beşiktaş nüfusuna kayıtlı olduğunu belirtirken, "Atatürk'ün zamanında, Dolmabahçe Sarayı'na marangoz ustası olarak çok gitmişliğim var. Sarayın ahşap işleri ile ilgili bakım onarım yapmaya beni çağırıyorlardı. Atatürk'ü birkaç kez gördüm. Ancak kendisi ile hiç konuşma fırsatım olmadı. Sağlığımı çok çalışmayla borçluyum. İşleyen demir, ışıldar" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz