Görüş Bildir

Muş'ta protesto gösterisinde 3 kişi yaralandı, 15 kişi gözaltında

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Muş Şube Başkanı İdris Gürkan'ın kentte eylemlere katıldığı gerekçesiyle hakkında soruşturma açılmasına tepki gösteren grubun eylemine polis müdahale etti. 3 kişinin yaralandığı olaylarda polis 15 kişiyi gözaltına aldı.

Muş'ta protesto gösterisinde 3 kişi yaralandı, 15 kişi gözaltında
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Muş Şube Başkanı İdris Gürkan hakkında 2014 yılında katıldığı eylem yüzünden hakkında Muş Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Muş Valiliği de evli olan 30 yaşındaki İdris Gürkan hakkında eylemlere katıldığı gerekçesiyle soruşturma başlattı.
İdris Gürkan'ın yargılanması ve hakkında idari soruşturma açılmasını protesto için toplanan yaklaşık 200 kadar SES üyesi,belediye meydanında toplandı. İdris Gürkan'ın da aralarında bulunduğu grup valiliğe yürüyüp orada açıklama yapmak istedi, ancak polis engel oldu. Grubun yürümekte ısrar etmesi üzerine polis TOMA'lardan gruba tazyikli su sıkarak müdahale etti.
Olaylarda 3 kişi yaralanırken, aralarında İdris Gürkan'ın da bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.Gözaltına alınanların sendika üyelerinin bırakılması için grup, valilik binası önünde beklemeye başladı.
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi