Muş'ta tipi'de mahsur kalan çoban kurtarıldı

Muş'ta kar ve tipi nedeniyle yolu ulaşıma kapanan yaylada mahsur kalan çoban ile 800 küçükbaş hayvanı, İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin, 6 saatlik çalışması sonucu kurtarıldı.

Muş'ta tipi'de mahsur kalan çoban kurtarıldı

Halis Sezgin, iki gün önce yayladan ayrıldı. Sürüsüyle köye dönmeye çalışan Sezgin, il merkezine 35 kilometre mesafede kar yağışı ve tipiden dolayı mahsur kaldı.

Sezgin'in köylülere durumu haber vermesi üzerine, köylüler İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekiplerini aradı.

Karla mücadele ekipleri, yayla yolunda yaptıkları 6 saatlik zorlu çalışmanın ardından, Sezgin'e ulaştı.

Ekiplerin yardımıyla çoban ve 800 küçükbaş hayvan kent merkezine ulaştırıldı.

Sezgin, yaptığı açıklamada, hayvanlarını Muş merkeze getirmek için 2 gün önce yola çıktığını ancak yoğun kar yağışı ve tipi dolayısıyla yolda ilerlemekte güçlük yaşadıklarını, ekiplerin sayesinde kurtulduğunu söyledi.

Kurtarma çalışmalarına katılan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür ise yolda hayvanlarıyla mahsur kalan çoban ve hayvanlarını, ekiplerin 6 saatlik çalışmasıyla kurtardıklarını ifade etti.

Üçevler grubunda bulunan Ilıca, İnardı, Ekindüzü, Alaniçi, Cevizlidere, Ağıllı, Arıköy ve bağlı 22 mezra yolunun önceki gün etkili olan kar sonrasında kapandığını anlatan Yentür, "Bu yolda, çoban ve hayvanlarının mahsur kaldığı bilgisi geldi. Hemen ekipleri bölgeye yönlendirdik. Çalışma sonucu çobanı, hayvanlarıyla kurtardık. Şu anda İnardı köyümüz hariç tüm köy yolları ulaşıma açık" dedi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz