Mustafa Balbay Malatya’da taziye ziyaretinde bulundu

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay Malatya’ya gelerek, Ankara’daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Mustafa Balbay Malatya’da taziye ziyaretinde bulundu

Olayın meydana geldiği yerde, Türkiye'nin her tarafından gelenlerin toplanacağı bilindiği halde güvenlik önlemi alınmadığını belirten Balbay, şunları söyledi:

"Devletimiz, polisimiz kimi eylemler sırasında öyle ki Malatya’dan kalkan otobüsleri daha Malatya’da arar yolda her 100 kilometrede bir arar Ankara Gölbaşı’nda girişinde arar yukardan gelenleri Elmadağ’da arar Ege'den gelenleri Temelli’de Sivrihisar’da İstanbul’dan gelenleri Kızılcahamam’da arar ama burada hiçbir güvenlik önleminin alınmadığını yaşayarak gördük: Her şeyden önce bunun altını çizmek istiyoruz arkadaşlar. Türkiye’de faili meçhul değil faili meşhur cinayetler var. Biz bu acıları çok yaşamış insanlarız. Ben de devletin hukuksuzluğunu yaşamış insanlardan biriyim onun öncesinde Uğur Mumcu benim meslek büyüğüm birlikte daha güzel bir Türkiye mücadelesi verirken bir terör eylemi sonucu aramızdan kopardılar Ahmet Taner Kışlalı bunlar tarihe faili meçhul cinayetler olarak geçti yakalananlarda sonradan hep farklı kişiler oldu tam kimler olduğu konusunda gerçek failleri olup olmadığı konusunda farklı tartışmalar çıktı. Bu olay arkadaşlar faili meşhur cinayettir. Bu olay geliyorum diyordu."

Kaynak: İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz