Nevşehir'de eğitim verdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, Türkiye’nin farklı illerinde eğitim vermeye devam ediyor.

Nevşehir'de eğitim verdi

Kocaeli İtfaiye Eğitim Merkezi (KOBİTEM), eğitim faaliyetleri kapsamında DHMİ Nevşehir Kapadokya Havaalanı itfaiye personeline yangınla mücadele teknikleri ile ilgili eğitimler verdi.

Eğitim kapsamında hava alanı itfaiye personeli, yanma ve yangın, kişisel korunma ekipmanları, araç ve malzeme, kapalı ve dumanlı ortamlarda ilerleme teknikleri, söndürme maddeleri ve söndürme teknikleri, kapalı alanda yangına yaklaşma ve müdahale konularında eğitildi. KOBİTEM eğitmenleri tarafından havaalanı itfaiye tesislerinde yapılan eğitimlerde, olası senaryolar tasarlanarak, yangın ve kurtarma müdahalesi gerektiren durumlarda uygun yaklaşım ve metotları ile ilgili de bilgiler aktarıldı.

Köpük çalışmaları ile açık alan köpükleme faaliyetlerinin ağırlıkta olduğu çalışmalar 5 gün sürdü. DHMİ Nevşehir Kapadokya Havaalanı Baş Müdürü Ali Şerit ve ARFF Şefi Serdar Yılmaz’ın da hazır bulunduğu eğitim kapsamında önümüzdeki aylarda havaalanı personeli, KOBİTEM eğitim alanında da eğitim alacak. Eğitim programının 2. ayağını oluşturacak bu eğitimlerde ise daha çok KOBİTEM tesislerindeki simülatörler kullanılacak ve kapalı alan kazazede arama - kurtarma ve yangın davranışı ile ilgili bilgiler sunulacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz