Nevşehir'de Sel Ekinlere Zarar Verdi

Nevşehir’in Derinkuyu ilçe merkezi, Yazıhüyük beldesi ve Suvermez Köyünde akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmur ve dolu ekili alanlara zarar verdi.

Nevşehir'de Sel Ekinlere Zarar Verdi

2 gün önce akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık 4 saat süren şiddetli yağmur ve dolu sonrasında fasulye, patates, çerezlik kabak ve sebze bahçelerine zarar verdi. Derinkuyu Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekiplerinin ilçe genelinde yaptıkları hasar tespit çalışmaları sonrasında Derinkuyu ilçe merkezi, Yazıhüyük Beldesi ve Suvermez Köyü sınırları içerisinde ekili alanlarınyüzde 30 ila yüzde 100 arasında değişen oranlarda zarar gördüğü tespit edildi.

Yaklaşık 40 bin dekar ekili olan fasulye, kabak çekirdeği ve patates ve hububat ürünleri zarar gördü. En çok da fasulye ve kabak çekirdeğinin hasar gördüğü belirlendi. Aniden bastıran ve bardaktan boşalırcasına yağan yağmur sonrasında bir de dolu yağması nedeniyle Yazıhüyük'te adeta hayat durdu. Yazıhüyüklü vatandaşların evleri ve arazileri sel sularından korunabilmesi için belediyeye, çevre belediyeleri ve İl Özel İdaresine ait iş makinaları gece geç saatlere kadar çalıştı.

Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar yaptığı açıklamada, çalışmaların sabaha kadar devam ettiğini, belediye hoparlörlerinde sık sık anonslar yapılarak kasabada mal ve can kaybı olmaması için vatandaşlara uyarılarda bulunduklarını belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz