Nikahsız yaşadığı kadını öldüren sanığa 25 yıl hapis

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'nde, 10 yıl nikahsız yaşayıp ayrıldığı 39 yaşındaki Ayşe Güneş'i av tüfeği ile vurarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan 42 yaşındaki Soner Bayrak,25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Nikahsız yaşadığı kadını öldüren sanığa 25 yıl hapis
5 Ekim 2014'de meydana gelen olayda Soner Bayrak, 2000-2010 yılları arasında nikahsız birlikte yaşayıp ayrıldığı Ayşe Güneş'i, iddiaya göre beraber yaptıkları 4 katlı binanın paylaşımı konusunda çıkan tartışma sonunda evin önünde av tüfeği vurarak öldürdü. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Soner Bayrak, bugün son kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, ölen Ayşe Güneş'in kızı Derya Güneş de katıldı.
Daha önceki duruşmalarda,Ayşe Güneş'in, binadan hak talep ettiği için kendisini birkaç kez evden polis zoruyla attırdığını ve tehdit ettiğini ileri süren Bayrak, karar duruşmasında da kendisini savundu.Pişmanolduğunu söyleyen Bayrak, "Biz o binayı birlikte yapmıştık. Sadece binadan hakkım olan payı istedim. Öldürme kastım yoktu. Apartmandan daire verilmesini istedim. Olay bu nedenle meydana geldi" dedi.
Soner Bayrak'ın avukatı Mehmet Gökdeevle ilgili tartışmanın 4 yıldır sürdüğünü belirterek, "İstese daha önce de öldürürdü. Maktül, müvekkilimi tehdit ve tahrik etmiştir. Tasarlama yoktur. Müvekkilim karıncayı bile incitmemiştir. Birlikte yaşadığı kadına daha önceden el bile kaldırmamıştır. 2012'de maktul kavga sırasında müvekkilimin parmağını ısırmıştır. Eğer öldürmek isteseydi o zaman öldürürdü" dedi.
Bir önceki duruşmada mütala verensavcı,ölenin hakaret edip tehditte bulunduğu iddialarıyla ilgilidelil bulunmaması nedeniyle haksız tahrik uygulanmasını istemediği sanığın,dosyadaki delillere göre cinayeti tasarlayarak işlediği gerekçesiyleağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılmasını istedi.
Mahkeme heyeti ise sanık Soner Bayrak'a, cinayeti tasarlayarak işlediğine dair delil bulunmaması,olaydan hemen sonra teslim olması, olayı anlatması, duruşmalarda ciddi, samimi şekilde pişman olduğunu belirtmesi nedeniyle 25 yıl hapis cezası verdi.Ölen Ayşe Güneş'in, sanığayönelik hakaret ve tehdit iddiaları için ise yeterli delil bulunmadığından ayrıca haksız tahrik indirimi uygulanmadı.

Kaynak: Diyarbakır Söz