O başhekim Motosikleti ile ölümüne uçtu!

Motosiklet tutukusu kimi zaman kişinin canı ile ödediği bir sevda olup, Kuşadasında son dakika meydana gelen trafik kazasında Aydın-Kuşadası karayolunda motor kullanan Dr. Serkan Kurnaz, motorun direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucunda feci şekilde şarampole yuvarlandı. Dr. Serkan Kurnaz Kuşadası'nda yaşanan elim kaza da öldü

O başhekim Motosikleti ile ölümüne uçtu!

Motosiklet tutukusu kimi zaman kişinin canı ile ödediği bir sevda olup, Kuşadasında son dakika meydana gelen trafik kazasında Aydın-Kuşadası karayolunda motor kullanan Dr. Serkan Kurnaz, motorun direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucunda feci şekilde şarampole yuvarlandı. Dr. Serkan Kurnaz Kuşadası'nda yaşanan elim kaza da öldüü

Aydın-Kuşadası yolunda kontrolden çıkarak şarampole yuvarlanan motosikleti kullanan özel hastanede başhekim olan, Ortopedi Uzmanı, 41 yaşındaki Dr. Serkan Kurnaz öldü.

Kaza, Aydın-Kuşadası Karayolu Yeniköy Mahallesi yakınlarında bugün saat 08.45 sıralarında meydana geldi. Motosiklet tutkunu, Aydın Medline Hastanesi Başhekimi, Ortopedi Uzmanı Dr. Serkan Kurnaz, kendisine ait 09 AB 268 plakalı motosikletiyle giderken bir virajı alamadı. Şarampole yuvarlanan motosiklette bulunan Dr. Kurnaz savrulunca başını taşlara çarptı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine sevk edilen 112 ekipleri, yaralı Dr. Serkan Kurnaz'ı ambulansla Kuşadası Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Serkan Kurnaz, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kaza sonucu ölen Dr. Serkan Kurnaz, Beşiktaş taraftarı olarak da biliniyordu. Aydın Beşiktaşlılar Derneği'ne de üye olan Kurnaz'ın ölümü Beşiktaşlı arkadaşları arasında da derin üzüntüye neden oldu.

DOKTOR ARKADAŞLARI HASTANEYE AKIN ETTİ

Dr. Serkan Kurnaz'ın kaza geçirdiği haberini duyan mesai arkadaşları ve meslektaşları Kuşadası Devlet Hastanesi'ne geldi. Kurnaz'ın öldüğüne inanamayan arkadaşları, hekimi hayata döndürebilmek için çabalarken, bazı yakınları da sinir krizi geçirdi.

Kısa bir süre önce eşinden boşandığı belirtilen 2 kız çocuğu babası Dr. Serkan Kurnaz'ın kızlarıyla vakit geçirmeyi çok sevdiği ve haftasonlarını onlara ayırdığı belirtildi. Başhekim Kurnaz, kısa bir süre önce sosyal paylaşım hesabına iki kızının fotoğrafını koyarak, "Kızlarım varken bana bir şey olmaz" diye yazdığı görüldü.

Kuşadası Türkiye'nin Aydın iline bağlı bir ilçedir. İlin kuzeybatısında bulunan ilçe, Efeler'e 71 km. uzaklıktadır. İzmir iline uzaklığı 96 km,Efes Antik Kentine 20 km,Selçuk ilçesine 15 km,Bodrum ilçesine 157 km uzaklıktadır. Belediye başkanı Özer Kayalıdır.

Kuşadası'nın ne zaman ve kimler tarafından kurulduğu kesin olarak bilinmemekte ise de, Efes'e bağlı Neopolis ismi ile İyonlar tarafından kurulduğu sanılmaktadır.

Şehir daha önce, Pilavtepe eteklerinde, Andızkulesi denilen yerde kurulmuştur. Bir müddet sonra Bizanslılara ait olan bu kıyılaraVenedik ve Cenevizliler, ekonomik bakımdan egemen olmuşlardır. Ulaşım güçlükleri nedeni ile Kuşadası; Andızkulesi mevkiinden alınarak bugünkü yerinde Yeni İskele (Scala Nuova) adı ile kurulmuştur.

Kuşadası'nın adını verdiği Kuşadası Körfezi ve yakın çevresi, sanat ve kültür merkezleri olarak bilinmektedir ve ilk çağlardan beri birçok farklı medeniyeti barındırmıştır.

MÖ 3000 yıllarında Lelegler, MÖ 11.yy'da Aioller, MÖ 9.yy'da İyonlar bölgede hâkim olmuşlardır. Büyük Menderes ve Gediz ırmakları arasında kalan alan, antik çağlarda İyonya adını alır. Tüccar ve denizci olan İyonlar denizaşırı ticaret sayesinde kısa zamanda zenginleşmişler ve üstün bir politik güce sahip olmuşlardır. Tarihte "İyon Kolonileri" adını alan 12 şehir kurmuşlardır.[kaynak belirtilmeli]

Kuşadası, antik çağlarda Anadolu'nun Akdeniz'e açılan başlıca limanlarından biri idi. O devirde Neopolis adı ile anılıyordu. MÖ 7.yy.da başkentleri Sardes olan Lidyalılar yöreye hâkim olmuşlardır.

MÖ 546'da başlayan Pers hâkimiyeti, MÖ 334'de Büyük İskender'in tüm Anadolu'yu ele geçirmesine kadar devam eder. Bundan sonra Anadolu'da Grek medeniyeti ile yerli Anadolu medeniyetinin sentezi olarak yepyeni bir çağ, yepyeni bir sanat ve kültür anlayışı hakim olur ve bu çağ "Helenistik Çağ" adı ile anılır. Efes, Milet, Priene ve Didim bu devrin en ünlü şehirleridir.

MÖ 2. yy.da Romalılar yöreye egemen oldular. Hristiyanlığın ilk yıllarında, Meryem Ana'nın ve havarilerinden St. Jean'ın Efes'e gelip yerleşmesiyle burası bir dini merkez haline gelir. Miletus da Hristyanlık çağında Piskoposluk merkezidir. Bizans Çağında "Ania" adı ile anılır. Kuşadası, ortaçağda korsanlar tarafından kullanılan bir liman olmuştur. 15.yy.da, Venedikliler ve Cenevizliler zamanında şehir "Scala Nuova" adını alır.

Kaynak: Diyarbakır Söz