Görüş Bildir

ODTÜ'yü geren o mescit ibadete açıldı

ODTÜ yerleşkesinde gerginliğe yol açan ve inşaatı tamamlanan hazırlık okulu yakınındaki mescit dün itibarıyla ibadete açıldı. Dün sabah mescite gelen bir grup yerdeki halıları toplayıp, duvarlara afiş astı. Grubu ODTÜ'nün güvenlik görevlileri tutanak altına aldı

ODTÜ'yü geren o mescit ibadete açıldı

ODTÜ yerleşkesinde gerginliğe yol açan ve inşaatı tamamlanan hazırlık okulu yakınındaki mescit dün itibarıyla ibadete açıldı. Dün sabah mescite gelen bir grup yerdeki halıları toplayıp, duvarlara afiş astı. Grubu ODTÜ'nün güvenlik görevlileri tutanak altına aldı

ODTÜ'lü bazı öğrencilerin, ibadet mekanlarının ihtiyacı karşılamadığı için daha büyük bir mescit yapılması talebi üzerine gerginliğe neden olan ve "Kıbrıs Baraka" adı verilen yapıda yürütülen mescit inşaatı tamamlandı. Daha önce proje ofisi ve kütüphane arşiv alanı olarak kullanılan barakanın, geçen yıl temmuz ayında boşaltılmasının ardından ağustos ayında ihaleye çıkılmış ve bir süre önce bir bölümü mescide çevrilmek üzere tadilatına başlanmıştı.

Kadın ve erkeklerin ibadetlerini yerine getirmesi için ayrı bölümlerin yapıldığı mescitte, 25 metrekarelik alan kadınlar, 35 metrekarelik alan ise erkekler için ayrıldı. Mescit, yaklaşık 100 kişinin aynı anda ibadet etmesine olanak sağlayacak şekilde planlandı. Mescitler, kadın ve erkekler için ayrı olmak üzere ibadet ve abdest alma mekanlarıyla toplam 120 metrekare olarak tasarlandı.

Mescitte kısa süreli gerginlik

Bu arada, "Kıbrıs Baraka"nın bir bölümünün öğrencilerin talebi üzerine yeni mescit olarak inşa edilmesine tepki gösteren 5 kişilik grubun dün sabah saatlerinde mescide girerek halıları topladığı, duvarlara afişler astığı ve olayın ODTÜ'nün güvenlik görevlilerince tutanak altına alındığı öğrenildi.

Saat 11.00'den itibaren ODTÜ Rektörlüğünden bazı yetkililerin mescide gelerek grubu dışarı çıkmaya ikna etmeye çalıştıkları, grubun yaklaşık 2 saat mescitte kaldıktan sonra bölgeden ayrıldığı belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir