Görüş Bildir

Oğlu kazada ölen baba: Adalet istiyorum

Erzincan'da 14 yaşındaki Tuğrul Kağan Saydam'a çarparak ölümüne neden olduktan sonra kaçan sürücü 2,5 ayda 600 bin araç üzerinde yapılan araştırma sonucu yakalanarak tutuklandı.

Oğlu kazada ölen baba: Adalet istiyorum
Oğlununun ölümüne neden olan sürücünün en ağır cezayı almasını isteyen Muammer Saydam, "Kaçacağına keşke durup oğlumu hastaneye götürseydi. Adalet istiyorum" dedi.
Kaza 8 Aralık 2014 günü saat 19.20'de Yunus Emre Mahallesi'ndeki Yunus Emre Caddesi'nde meydana geldi. Evden bakkala ekmek almak için çıkan İMKB 75’nci Yıl Ortaokulu 8-E sınıfı öğrencisi Tuğrul Kağan Saydam, plakası belirlenemeyen bir kamyonetin çarpması sonucu ağır yaralandı. Kamyonet sürücüsü olay yerinden kaçarken, Tuğrul Kağan Saydam ambulansla Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. 10 gün yoğun bakımda kalan Ayser- Muammer Saydam çiftinin biri kız 3 çocuğundan en büyüğü olan Tuğrul Kağan Saydam, hayatın kaybetti. Saydam yakınlarının gözyaşları içinde toprağa verildi.

600 BİN ARAÇ İNCELENDİ

Kazayı yaptıktan sonra kaçan sürücünün belirlenmesi için Emniyet Müdürlüğü tarafından özel bir ekip oluşturuldu. Yapılan çalışmalar çerçevesinde Erzincan'daki tüm mobese ve işyerlerine ait güvenlik kamera görüntüleri tek tek incelenerek aracın kaza öncesi ve sonrasında kullandığı güzergahlar tespit edildi. Erzincan'da aynı özellikler taşıyan toplam 345 araç incelendi, fakat sonuca ulaşılamadı. Devam eden soruşturma çalışmaları sonunda şüpheli bir aracın kaza sonrası Erzincan'dan Erzurum istikametine çıkış yaptığının görülmesi üzerine, güzergahtaki mobese ve diğer kamera kayıtları geriye dönük incelemeye alındı. 2.5 ayda yaklaşık 600 bin araç üzerinde yapılan incelemeler sonunda kazaya karışıp kaçan 41 yaşındaki H.Ö. geçen 25 Şubat günü Antalya’da yakalanarak tutuklandı ve cezaevine kondu.

"VİCDAN AZABI ÇEKİYORUM"

Erzincan 1’nci Asliye Ceza Mahkemesinde 19 Mart 2015 günü görülen ilk duruşmaya telekonferans metodi ile katılan H.Ö., ifadesinde kaza günü annesinin rahatsız olduğunu belirterek, "O sırada çocuk sol taraftan yola fırladı. Havanın kararmış olması ve çocuğun üzerinde koyu renkli giysiler bulunması sebebi ile fark edemedim. Kaza saniyelik bir anda oldu. Kaza sonrası yolun biraz ilerisinde durdum. Ambulansın gelmesini bekledim. 5-6 dakika sonra da ambulans geldi. Ben ise 10 dakika sonra olay yerini terk ettim. Yaşanan olaydan ötürü vicdan azabı çekiyorum. Aylardır bunalımdayım" dedi.

AĞIR CEZA MAHKEMESİNDE YARGILANACAK

Duruşmada Muammer Saydam’ın avukatı Yusuf Yarar, zanlının olay yerinde durmayarak kaçtığını bu nedenle olayın, 'İhmal suretiyle kasten adam öldürme' suçunu oluşturduğunu belirterek, mahkemenin görevsizlik kararı vererek, davanın Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesini talep etti. Mahkeme bu talebi kabul etti.
Acılı baba Muammer Saydam mahkeme çıkışında yaptığı açıklamada sürücü H.Ö.’ye tepkisini dile getirerek, “Çocuğumuza çarptıktan sonra vurup kaçması bizi daha da üzdü. Kaçacağına keşke durup oğlumu hastaneye götürseydi. 'Vicdanen rahatsızım' diyor ama, ben buna inanmıyorum. Adalet istiyorum. Adalete güveniyor ve ağır ceza almasını istiyorum" dedi.
diğer taraftan Mahkeme sonrası oğlunun mezarını ziyaret eden baba Saydam, oğluna duar ederek gözyaşı döktü.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi