'Oğlumu neden öldürdüler bilmiyorum'

ADANA'da, ayrıldığı kız arkadaşının yeni sevgilisinin akrabaları tarafından öldürüldüğü iddia edilen üniversite öğrencisi 25 yaşındaki İsmail Kandemir Yaluk'un annesi Aysel Yaluk, oğlunun neden öldürüldüğüne hala anlam veremediğini söyledi.

'Oğlumu neden öldürdüler bilmiyorum'

Merkez Çukurova İlçesi'nde oturan Mersin Üniversitesi Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencisi İsmail Kandemir Yaluk, 13 Mayıs'ta ailesi ile gittiği akraba ziyaretinden dönerken oturdukları apartmanın girişinde silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.

Olayla ilgili çalışma başlatan Cinayeti Bürosu ekipleri, saldırının Yalik'un eski kız arkadaşı 26 yaşındaki S.Y. yüzünden gerçekleştiğini belirledi. İddiaya göre İsmail Kandemir Yaluk, lise yıllarından beri kız arkadaşı olan S.Y.'nin cep telefonunda M.E.K. ile yazışmalarını gördü. Yaluk, bunun üzerine Çukurova Üniversitesi'nde öğrenci olan kız arkadaşından 7 ay önce ayrıldı. Ancak yaşananlardan pişmanlık duyan S.Y. M.E.K.'den ayrılarak, 7 yıllık sevgilisi Yaluk ile tekrar bir araya gelmek istedi. Yaluk ise barışma teklifini kabul etmedi.

TETİKÇİYE ÖLDÜRTTÜLER

İddiaya göre S.Y.'nin kendisinden ayrılmasından Yaluk'u sorumlu tutan M.E.K., durumu kendi ailesine anlattı. Olayı öğrenen K. ailesi, yanlarında çalışan H.E.'den, İsmail Kandemir Yaluk'u öldürmesini istedi. H.E. de Yaluk'u, evine girerken ailesinin yanında kurşunlayarak öldürdü. Olayı araştıran polis, M.E.K. ile birlikte cinayete yardım ve yataklık ettiği iddiasıyla babası H.H.K., annesi G.E.K., kardeşi 14 yaşındaki K.K.'yı gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklandı. Cinayete karıştığı öne sürülen H.E. hakkında ise arama kararı çıkarıldı.

'ACIM HİÇ BİTMEYECEK'

Oğlunun gözlerinin önünde öldürüldüğünü belirten anne Aysel Yaluk olaya hala bir anlam veremediğini kaydederek şöyle konuştu:

"Ben oğlumun neden öldürüldüğünü hala bilmiyorum. Suçu 7 yıl boyunca bir kızı sevip, sevdiği insanın kendisini aldatması mıdır? Aldattıktan sonra benim oğlum onunla görüşmedi. Benim oğlum hep, 'anne dilerim mutlu olur, başka bir şey istemiyorum' diyordu. Kız yeni erkek arkadaşından ayrılıp oğluma dönmek istemiş. Benim oğlum kabul etmemiş. Ancak yeni erkek arkadaşı ve ailesi kızın ayrılmasından sorumlu olarak benim oğlumu tutmuşlar. Ben ölünceye kadar soracağım, 'oğlumu neden öldürdüler?' Acım hiç bitmeyecek. Evladım gözümün önünde katledildi."

DHA

Kaynak: DHA