Oğlumu PKK'ya sattılar

PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen ailelerin evlat nöbeti, 708'nci gününe girdi. Oğlu Ramazan için eylem yapan Mevlüde Üçdağ, evladını almadan HDP İl Başkanlığı binası önünden ayrılmayacağını söyledi. Üçdağ, "Anlatmak ve yaşamak bir değil. Çok zor bir acı. Allah kimseyi evladıyla sınamasın. En büyük acı evlat acısı." dedi.

Oğlumu PKK'ya sattılar

Diyarbakır anneleri, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak için HDP İl Başkanlığı binası önündeki oturma eylemini kararlılıkla sürdürüyor. 6 yıl önce 15 yaşındayken kaçırılan oğlu Özkan için eylemini sürdüren Süleyman Aydın, "Oğlumu PKK'ya para karşılığında sattılar. 707 gündür biz burada anne ve babalar olarak eylemimizi sürdürüyoruz. Oğlum, annen hasta, dünya gözüyle seni görmek istiyor. Gel, güvenlik güçlerine teslim ol artık" dedi.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan ailelerin, 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi, 708'nci gününde devam ediyor. Oğlu Ramazan için eylem yapan Mevlüde Üçdağ, evladını almadan HDP İl Başkanlığı binası önünden ayrılmayacağını söyledi. Üçdağ, "Anlatmak ve yaşamak bir değil. Çok zor bir acı. Allah kimseyi evladıyla sınamasın. En büyük acı evlat acısı." dedi.

ÜÇDAĞ EVLADINA SESLENDİ

Üçdağ, "Oğlum, güvenlik güçlerimize teslim ol. Senin yolunu gözlüyorum. 4 yıl boyunca hiçbir şekilde senin peşini bırakmadım. 2 yıldır da HDP'nin önündeyim. Seni almadan buradan kalkmayacağım." diye konuştu.

Baba Ömer Tokay da oğluna kavuşmak istediğini belirtti. "Çocuğumu HDP ve PKK'dan istiyorum." ifadesini kullanan Tokay, evladına güvenlik güçlerine teslim olması çağrısında bulundu. Tokay, "Oğlum, herkes anne ve babasının yanında. Sen de gel güvenlik güçlerine teslim ol." şeklinde konuştu.

OĞLUMU PKK'YA SATTILAR

6 yıl önce kaçırılan oğlu Özkan için oturma eylemine devam eden Süleyman Aydın, oğlunun HDP aracılığıyla PKK'ya para karşılığında satıldığını iddia ederek, "707 gündür biz burada anne ve babalar olarak eylemimizi sürdürüyoruz. HDP, bizden kaçıyor. Kepenk kapatıp gittiler. Neden kaçıyorlar halktan? Neden bize hesap vermiyorlar? Çünkü suçlu oldukları için. Buradan oğluma da sesleniyorum; eğer sesimi duyuyorsan güvenlik güçlerine teslim ol. Annen hasta, dünya gözüyle seni görmek istiyor. PKK, sizi orada korkutuyor. Diyorlar ki devlet size zulüm ve işkence eder. Kesinlikle öyle bir şey yoktur. Oğlum, 30'dan fazla evlat geldi, anne babasının kucağına teslim oldu. Tek bir tokat bile yemedi. Devletimizin şefkatli kollarına teslim olun artık, bu hasretlik bitsin" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz