Okul çıkışı öğretmene bıçaklı saldırı

Zeytinburnu’nda ilköğretim okulu öğretmeni Mehmet Arslan’ın, bir öğrencinin yakınları tarafından döner bıçaklı saldırıya uğradığı öne sürüldü.

Okul çıkışı öğretmene bıçaklı saldırı

Bıçağı tutmaya çalışan Mehmet Arslan, her iki elinden de yaralandı. Arslan’ın eşi Fatma Arslan, “Doktorlara ve öğretmenlere yapılan bu saldırıların bir an önce durması lazım.” dedi. Öğretmenin serçe parmağında kalıcı hasar olabileceği öğrenildi.

Beş Telsiz Mahallesi, Dr. Reşit Galip İlköğretim Okulu’nda görev yapan 6 yıllık öğretmen Mehmet Arslan’ın (36), saat 18.20 sıralarında iddiaya göre, okul çıkışı 114. Sokak üzerinde bir öğrencisinin yakınları tarafından önü kesildi. 2’nci sınıf öğrencisinin yakınları ile Mehmet Arslan arasında tartışma çıktı. Kavgaya dönüşen tartışmada öğrencinin dayısı yanında getirdiği döner bıçağı ile Mehmet Arslan’a vurmaya çalıştı. Bu sırada bıçağı tutmaya çalışan Mehmet Arslan’ın her iki eli kesildi. Saldırganlar yaya olarak kaçtı. Mehmet Arslan’ın yaralandığını gören vatandaşlar yardımına koştu. Arslan Bezmi Alem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

SERÇE PARMAĞI ESKİSİ GİBİ OLMAYABİLİR

Eşinin yaralandığını duyunca hastaneye koşan hemşire Fatma Arslan, “Bir öğrencinin yakınları döner bıçağı ve sopayla saldırmışlar. Kocam bıçağı tutmak isterken her iki elinden yaralanmış. Doktorlar serçe parmağını eskisi gibi kullanamayabileceğini söylediler. Doktorlara ve öğretmenlere yapılan bu saldırıları kınıyorum.” dedi.

Arslan’ın sağlık durumu ile ilgili bilgi almaya gelen eğitim sendikalarından Türk Eğitim-Sen görevlisi Mustafa Kavlu, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in öğretmenlere sahip çıkması gerektiğini ve bir an önce saldırıların durması gerektiğini söyledi.

‘MEHMET HOCA ANNE-BABA ŞEFKATİYLE YAKLAŞIRDI’

Mehmet Arslan’ın öğrencilerle çok ilgili olduğunu ifade eden aynı sınıfta öğrenim gören başka bir öğrencinin velisi Kumru Üzer, “Mehmet Hoca, öğrencilere anne-baba şefkatiyle yaklaşırdı. Çalışkan ya da tembel öğrenci ayırımı yapmadan velilerle sürekli toplantı yapardı.” dedi.

Polis kaçan saldırganları yakalamak için çalışmalara başladı.

Esenyurt'ta geçtiğimiz günlerde çalıştığı okulda bir öğrencinin bıçaklı saldırısına uğrayan Edebiyat öğretmeni Narife Çekcek ağır yaralanmıştı. Çekcek halen yoğun bakımda tedavi ediliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz