Okullar 1 Nisan’da Tatil mi?

Okullar 1 Nisan’da Tatil mi? 1 Nisan’da Üniversiteler Tatil mi?

Okullar 1 Nisan’da Tatil mi?

31 Mart yerel seçimlere az bir zaman kala, 1 Nisan tarihinde okullar ve üniversiteler tatil olacak mı sorusuna cevap aranıyor. Öğrenciler 31 Mart sonrasında 1 Nisan günü okulların ve üniversitelerin tatil ilan edilip edilmeyeceğini merak ediyor. Okullar 1 Nisan’da Tatil mi? 1 Nisan’da Üniversiteler Tatil mi?

Okullar 1 Nisan’da Tatil mi?

31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde oy verme işlemlerinin okullarda yapılması sebebiyle, 1 Nisan Pazartesi günü ülke genelinde eğitim ve öğretime ara verilecek. 

Oy verme işlemlerinin 81 şehirde okullarda yapılacak olması nedeniyle, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tatil kararı alınmasını gündeme getirdi. En son 2019 yılında gerçekleştirilen seçimlerde, seçimlerden sonraki günde denk gelen tarihte, temizlik işleri gerekçe gösterilerek tatil ilan edilmişti.

1 Nisan’da Üniversiteler Tatil mi?

Ülke gündemini şekillendiren yerel seçimlere az bir süre kala hazırlıklar da tüm hızıyla devam ediyor. Seçimlerde oy verme işlemlerinin 81 şehirde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda yapılacak olması, seçim günü içerisinde binlerce kişinin giriş-çıkış yaptığı eğitim kurumlarını kullanılamaz duruma getiriyor. Bu sebeple MEB, alacağı karar ile 1 Nisan 2024 Pazartesi gününü tüm okulların temizliğine ayıracak. Önümüzdeki günlerde resmi açıklamanın da yapılacağı düşünülen karar merakla bekleniyor.

Bu durumda 81 ildeki öğrencilerin tamamı, hafta sonuna denk gelen 30-31 Mart tarihlerinin sonrasında 1 Nisan’da da okula gitmeyerek toplamda üç gün tatil yapma fırsatı kazanacak. Ancak üniversitelerin 1 Nisan tarihinde tatil olup olmayacağına üniversite rektörlükleri karar verecektir.

Kaynak: Diyarbakır Söz