Okullarda ikinci ara tatil ne zaman?

Ramazan Bayramı’nın da aynı döneme denk gelmesi nedeniyle Nisan ara tatili ne zaman, hangi gün? 2’inci dönem ara tatili kalktı mı? Soruları peş peşe geliyor...İşte cevaplar...

Okullarda ikinci ara tatil ne zaman?

Okullarda ikinci ara tatil için tarih sorgulamaları başladı. Bu yıl Ramazan Bayramı'na denk gelen 2’inci ara tatil öncesi, öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanmış olan 2024 takvimi sorguluyor. Peki, ikinci ara tatil ne zaman, okullar ne zaman tatil olacak? 

İkinci ara tatil ne zaman? Okullar ne zaman tatil olacak?

Yıl içinde iki kez ara tatil yapan öğrenciler, Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla ikinci ara tatil tarihi merak etmeye başladı. Peki, ikinci ara tatil ne zaman, tatile kaç gün kaldı?
İkinci ara tatil ne zaman?
İkinci dönem, 5 Şubat 2024 Pazartesi günü başlamıştı. Bu dönem de 14 Haziran 2024 Cuma günü sona erecek. İkinci dönem için ara tatil ise, 8 Nisan 2024 Pazartesi günü ila 12 Nisan 2024 Cuma günü arasında yapılacak.

İkinci ara tatil yapılacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen takvime göre 8-12 Nisan 2024'te ikinci ara tatil olacak. Bilindiği üzere, 2024 yılında ikinci ara tatilin olduğu hafta Ramazan Bayramı’nın kutlanacağı haftaya denk gelmesi sebebiyle okullarda ikinci ara tatil, Ramazan Bayramı ile birlikte tamamlanacak. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı bir yayında ara tatil ile ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı; ''Okullarda ara tatillerin kaldırılması gündemimizde yok.” İfadelerini kullandı.

Okullar ne zaman kapanacak?

Okullar 14 Haziran Cuma günü öğrencilerin karne alması ile sonlanacak.
 

Kaynak: Diyarbakır Söz