Görüş Bildir

Okuma-yazma azimleri ile örnek oluyorlar

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan okuma - yazma kursları yoğun ilgi görüyor. Yaşları 18 ile 70 arasında değişen 30'u kadın olmak toplam 50 kişi, okuma yazma öğreniyor.

Okuma-yazma azimleri ile örnek oluyorlar
Tatvan İlçesi'nde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Eylül ayında 3'ü Halk Eğitim Merkezi, 3'ü Hüseyin Çelik Anadolu Lisesi, 1'i Bitlis Tatvan E tipi Ceza İnfaz Kurumu ve 2'si de Tatvan Aile Destek Merkezi'nde (TADEM) olmak üzere toplam 9 kurs devam ediyor. Çeşitli nedenlerden dolayı okula gidemeyen ve yaşları 18 ile 70 arasında değişen 30'u kadın olmak üzere toplam 50 kişi, bu kurslarda okuma yazma öğreniyor. Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, ilçede okuma-yazma kurslarına yoğun ilginin olduğunu belirterek şöyle konuştu:
"Kurslarımızdan bazıları hafta içinde bazıları ise hafta sonunda sabah ve öğlen olmak üzere iki kademeli olarak veriliyor. Ayrıca kurslarımızda gerekli tüm dokümanlar da yine tarafımızdan karşılanıyor. Kursiyerlerin gerek yaşlarından ve gerekse de ev hayatlarındaki yoğunluktan kaynaklanan zorlukları kolaylaştırmak adına fiziki şartlar, ders saatleri, ulaşım ve birebir ders alma gibi konularda birçok imkan sağlanıyor. Yine bu kurslardan sonraki öğrenim basamağına da ayrıca teşvik ve destek verilmektedir. Bu anlamda, kaymakamlık olarak ilçemizde okuma yazma bilmeyen kimse kalmaması için büyük gayret sarf etmekteyiz."
Vatandaşların talepleri doğrultusunda kurs açmaya devam ettiklerini de belirten Kaymakam Erkan, "Bu anlamda, okuma-yazma bilmeyen tüm vatandaşlarımızı bu kurslarımıza katılmaya davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi