Ölümle son bulan kız kaçırma kavgasına 3 tutuklama

MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde, kız kaçırma meselesinden aralarında husumet olduğu öne sürülen iki ailenin fertleri arasında çıkan, 1 kişinin öldüğü, 1 kişinin ise yaralandığı silahlı kavgayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, tutuklandı.

Ölümle son bulan kız kaçırma kavgasına 3 tutuklama
Olay, geçen pazar günü, saat 15.30 sıralarında, Çampınar Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre bir süre önce kızı M.S.'nin (19) C.A. tarafından kaçırılması üzerine 50 yaşındaki Hamdullah Sapan, oğlu 16 yaşındaki Delil Sapan ve bazı yakınlarıyla birlikte konuşmak amacıyla gencin evine gitti. Evin önünde konuşmaya başlayan iki aile arasında tartışma çıktı. Büyüyen tartışma pompalı tüfeğin kullanıldığı silahlı kavgaya dönüştü. Vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden saçmalarla Hamdullah Sapan ile oğlu Delil Sapan yaralandı. İhbar üzerine mahalleye gelen sağlık ekiplerinin kontrolünde Delil Sapan'ın olay yerinde öldüğü belirlendi. Ağır yaralı Hamdullah Sapan ise Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından Hamdullah Sapan Celal Bayar Üniversitesi'ne kaldırıldı. Hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi.
Olayın ardından yanına M.S.'yi de alan kaçan C.A. ile kavgaya karışan annesi P.A., babası A.A. (55) ve kardeşi Ş.A. aranmaya başladı. P.A., A.A. ve Ş.A.'nın Gölmarmara İlçesi'nde dağlık bir arazide saklandıklarını belirleyen jandarma, aranan üç zanlıyı dün (pazartesi) yakaladı. Jandarmadaki ardından bugün adliyeye sevk edilen üç zanlı tutuklandı. Yanında M.S.'nin bulunduğu C.A. için arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz