Görüş Bildir

Önce damat, sonra arkadaşları dolandırdı

İzmir'de bir kadın önce evlilik vaadiyle ardından da bu kişinin arkadaşları tarafından dolandırıldı

Önce damat, sonra arkadaşları dolandırdı

İzmir'de bir kadın önce evlilik vaadiyle ardından da bu kişinin arkadaşları tarafından dolandırıldı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'nden alınan bilgiye göre, emekli olan M.Ş (51), kendisini sürekli cep telefonundan arayan ve niyetinin ciddi olduğunu söyleyen M.S.Ö (44) ile tanıştı.

Bir süre sonra Almanya'da çalıştığı bir firmadan ayrılıp başka bir firmaya geçtiğini belirten M.S.Ö, ayrıldığı yerden tazminatını alana kadar paraya ihtiyacı olduğunu ve  nikah işlemleri için Almanya'ya gidip geleceğini söylediği M.Ş'den aralıklarla 150 bin lira aldıktan sonra ortadan kayboldu.

M.Ş'nin ulaşamayınca görüştüğü M.S.Ö'nün arkadaşları Y.G (33) ve E.Ç (25) ise parasını geri alabileceklerini ancak masraflar için 58 bin liraya ihtiyaçları olduğunu söyledi. Bankadan kredi çeken M.Ş, bu kişilerin de kendisini oyalamaları üzerine polise başvurup M.S.Ö, Y.G ve E.Ç'den şikayetçi oldu.

Gözaltına alınan zanlılardan M.S.Ö'nün üzerinde başkası adına çıkan banka kartı ve telefon kayıtlarından yola çıkılarak yapılan incelemede, şüphelinin daha önce de evlilik vaadiyle iki kişi dolandırdığı belirlendi. 

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi