Ordu'da 33 daireli site toprak kayması nedeniyle boşaltıldı

Ordu'nun Altınordu İlçesi'nde 3 bloktan oluşan 33 daireli bir sitenin bahçesinde toprak kayması nedeniyle oluşan yarıklar ve duvardaki çatlaklar nedeniyle binada oturanlar gece yarısı tahliye edildi.

Ordu'da 33 daireli site toprak kayması nedeniyle boşaltıldı

Ordu'nun Altınordu İlçesi Güzelyalı Mahallesi'nde bir sitenin bahçesinde toprak yarıkları ve istinat duvarlarında çatlaklar oluştuğu gözlendi. Bunun üzerine site yöneticileri durumu hemen AFAD ve Altınordu Belediyesi'ne haber verdi. AFAD ile Altınordu Belediyesi ekipleri gece yarısı olay yerinde inceleme yaparak meteorolojik koşullar ve alanın dolgu topraktan oluşması nedeniyle 3 bloktaki 33 hanenin ikinci inceleme raporu hazırlanana kadar can ve mal güvenliği açısından boşaltılmasına karar verdi.

 Site yöneticisi Cengiz Gündüz, tutulan rapor kapsamında tedbir amacıyla binada oturanların geçici süreyle tahliye edildiğini belirterek, "Burada toprak kayması, yer yer göçüklerin olduğu ihbarları geldi. Altınordu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne gerekli bilgiyi verdik, bu anlamda kendileri gelip kayıt aldıklarını söylediler. Olay gözle görülür bir şekilde toprak kaymaları olduğundan dolayı AFAD Müdürlüğü'ne kadar intikal etti. Oradan gelen yetkililer bir tutanak düzenleyip 3 bloğun pazartesi günün kadar geçici süreyle tahliyesine karar verdi. 3 blokta 33 aile kalıyordu. Pazartesi gerekli incelemeler yapılacak sonucu bize tebliğ edecekler" dedi.

Kaynak: DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler