Ordu'da tekerlekleri yıkanmayan hafriyat kamyonlarının çıkışına izin yok

Ordu’nun Altınordu İlçe Belediye Başkanı AK Partili Engin Tekintaş, kent merkezinde hafriyat kamyonlarının yarattığı çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla, inşaat alanında tekerlekleri yıkanmadan hiçbir kamyonun nakliyesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Ordu'da tekerlekleri yıkanmayan hafriyat kamyonlarının çıkışına izin yok

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, hafriyat kamyonlarının yarattığı çevre kirliliğinin önlenmesi için vatandaşlardan destek istedi. Hafriyat kamyonlarının inşaat alanında tekerleri yıkandıktan sonra nakliye yapmasını sağlamak için belediye olarak yeni çalışma başlattıklarını vurgulayan Başkan Tekintaş, encümenden çalışmayla ilgili karar çıkaracaklarını kaydetti.Başkan Tekintaş şunları söyledi:
"Şehir merkezinde hafriyat kazıları ve bunların nakliyesi sırasında çok ciddi çevre kirliliği oluştuğu, caddeyi özellikle yağmur çamura bulanmış zamanlarda daha da sıkıntılı hale getirdiği gözlemleniyor. 'Hafriyat kamyonu inşaat alanındatekerleri yıkandıktan sonra ancak trafiğe çıkabilsin' diyoruz. Onun için bir çalışma planlıyoruz. Encümenden kararı aldıktan sonra tüm birimlere duyurup uygulamaya geçireceğiz. Hazırlıklardan sonra da kesinlikle denetimleri sıklaştırıp Zabıta, İmar ve Fen İşleri birimimizle gerekli değerlendirmeleri yaptıktan sonra bunlara uymayan olursa cezai müeyyide uygulamaya devam edeceğiz."

Kaynak: DHA