Ordu'daki sisli puslu hava en çok uçuşları vurdu! Ordu'dauçak seferleri iptal oldu

Ordu'da iki gündür etkisini gösteren yoğun sis, hava trafiğini felç etti. Ordu-Giresun Havalimanı'nda tüm seferler yoğun sis sebebiyle iptal oldu. Ordu-Giresun Havalimanı'nda iptal edilen seferler hangileri?

Ordu'daki sisli puslu hava en çok uçuşları vurdu! Ordu'dauçak seferleri iptal oldu

Ordu'da iki gündür etkisini gösteren yoğun sis, hava trafiğini felç etti. Ordu-Giresun Havalimanı'nda tüm seferler yoğun sis sebebiyle iptal oldu. Ordu-Giresun Havalimanı'nda iptal edilen seferler hangileri?

Ordu'da yoğun sis nedeniyle uçuşlar iptal edildi

Ordu'da iki gündür etkili olan yoğun sis nedeniyle Ordu-Giresun Havalimanı'nda akşam uçuşlarının iptal edildiği belirtildi.

Ordu'da iki gündür etkili olan yoğun sis nedeniyle, karayolunda sürücülerin görüş mesafesi 100 metrenin altına düştü. Ordu-Giresun Havalimanı'nda ise sis nedeniyle bu akşam yapılacak olan İstanbul, Ankaraseferleri karşılıklı olarak iptal edildi. Kent merkezinden geçen Ordu-Giresun karayolu üzerinde yaya geçitlerinin bulunduğu bölgelerde de polis görev alarak vatandaşların güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmesini sağlıyor. Kenti etkisi altına alan yoğun sisin Perşembe gününe kadar etkisini sürdüreceği öğrenildi.

İstanbul'da görülen yoğun sis Atatürk Havalimanı uçuş trafiğini olumsuz etkilerken uçuş trafiğini düzenlemek adına hava trafik kontrolörleri de uzun uğraşlar verdi.Sisin yoğun etkisini gösterdiği saatlerde Ataköy-Florya yönündeki pist bir süre kullanılamadı. Uçaklar uzun süre havada tur atıp yakıt kritiğine girerken kule görevlileri pilotlara pist sonlarının dahi görülmediğini söyledi.

"PİST SONLARI DAHİ GÖRÜLMÜYOR"

Sisin etkili olduğu saatlerde Atatürk Havalimanı'nda 05-23 numaralı Ataköy-Florya yönündeki pist bir süreliğine kullanılamadı.İniş ve kalkışların Sefaköy-Florya yönündeki tek pistten yapılması nedeniyle uçaklarda gecikmeler meydana geldi.Hava Trafik Kontrol Merkezi görevlisinin pilotlara, "Şu an pist sonları dahi görülmüyor.Aniden indiren tekrar deniz üzerinde toplayan sis var" diye bilgi vermesi dikkat çekti.Yakıt kritiğine giren bazı uçaklar başka meydanlara yönlendirildi.

Ordu, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık otuzuncu şehri. 2014 itibarıyla 724.268 nüfusa sahiptir. Karadeniz Bölgesinde yer alan ilin kuzeyinde Karadeniz, güneyinde Tokat ve Sivas illeri, batısında Samsun, doğusunda Giresun ili vardır. Büyükşehir statüsünde olan Ordu ili, 19 ilçeden oluşmaktadır. Yüz ölçümü bakımından en büyük 57. il, 2015 nüfus sayımına göre de 728.949 kişiyle Türkiye'nin en kalabalık 30. ilidir.

Osmanlı döneminde, 1920 yılında, bağlı olduğu Trabzon Vilayeti'nden ayrılmış, 4 Nisan 1920 tarihinde il statüsüne kavuşmuştur. 2010 TÜİK verilerine göre ilde 19 ilçe ve 481 mahalle vardır. İl merkezinden doğuya gidildikçe Gülyalı, batıya gidildikçe Fatsailçesine ulaşılır.

Ordu ili MÖ 400 yılından önce şehir merkezinin 5 kilometre dışında olan halk arasında Bozukkale olarak bilinen bölgede 'Kotyora' (Kut Yöresi) adıyla kurulmuştur. Kotyora (Cotyora), "Kut Yöresi" anlamına gelmektedir.

Karadenizli Yazar Özhan Öztürk'e göre ise Kotyora adı bölgenin eski sakinleri olan Kolhislilerden (Tzan/Lazlardan) mirastır. Kotyora kelime anlamı itibariyle Koto (Eski Lazca: Çanak, çömlek) + uri (Lazcada aidiyet belirtir) Kotoyuri, "çömlekçi; çanak, çömlek yapılan yer" anlamına gelir. Bölgenin eski sakinleri olan Tzan/Can/Zan (Lazların) Antik ve Orta Çağ kaynaklarıyla sabit varlığı ve bölgeye Canik (Tzanika/Zanik: Tzan/Can/Zan: Lazların eski ulusal isimleri + ika bölge, ülke, toprak = Tzan/Laz Bölgesi) ismini ve başka pek çok toponim bırakmaları şehre de Kotyora ismini verdiklerini destekler niteliktedir.

Ayrıca 1831'de ise Fatsa sınırlarından itibaren Ordu, Ulubey, Gölköy yöreleri tamamen Mesudiye ve Aybastı ilçeleri Erzurum eyaletine bağlı Şarkikarahisar livasına, Fatsa'nın iç ve batı kısımlarıyla Ünye, Canik (Samsun) livasına bağlanmıştır.

2012 yılında çıkarılan 6360 sayılı kanun ve akabinde 2013 yılında çıkarılan 6447 sayılı kanun ile Ordu'da sınırları il mülki sınırları olan büyükşehir belediyesi kuruldu ve 2014 Türkiye yerel seçimlerinin ardından büyükşehir belediyesi çalışmalarına başladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz