Osmaniye'de doğum sırasında yere düşürülen bebeğin kolu kırıldı

Osmaniye'nin Düziçi ilçesindeki özel bir hastanede 3'üncü çocuğunu dünyaya getiren 34 yaşındaki Meryem Köksal'ın bebeğinin, doğum sırasında ebe tarafından düşürülmesi sonucu kolunun kırıldığı iddia edildi.

Osmaniye'de doğum sırasında yere düşürülen bebeğin kolu kırıldı

Osmaniye'nin Düziçi ilçesindeki özel bir hastanede 3'üncü çocuğunu dünyaya getiren 34 yaşındaki Meryem Köksal'ın bebeğinin, doğum sırasında ebe tarafından düşürülmesi sonucu kolunun kırıldığı iddia edildi. Hastane, doktor, ebe ve ihmali olan görevliler hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunan baba 35 yaşındaki Kenan Köksal, olay sırasında doğumhanede olduğunu belirterek, "Ebe bebeği tek bacağından yakalayıp ağzı aşağıya tutup kordon bağını kestikten sonra elinden kaydırıp yere düşürdü" dedi.

İlçeye bağlı Yarbaşı Beldesi'nde yaşayan 2 erkek çocuğu sahibi Meryem Köksal, 3'üncü çocuğuna hamileyken geçen 25 Aralık'ta eşi tarafından sürekli kontrole götürdüğü hastaneye kaldırıldı. Kenan Köksal, eşini muayene eden doktorun doğumun yaklaştığını belirtip hemşireye suni sancı uygulanmasını söyledikten sonra hastaneden ayrıldığını söyledi. Doktorun 2 saat sonra hastaneye gelip muayene ettikten sonra 'Doğuma hazırız artık her an doğum olabilir' diyerek hastaneden ayrıldığını ve doğumun ebe tarafından tek başına gerçekleştirildiğini öne süren baba Köksal, sonrasında yaşananları şöyle anlattı:

"Ebe içeriden yardım istedi. Bu esnada ben bile içeri girdim. İçeri girdiğimizde bebek dünyaya geldi. Ebe bebeği tek bacağından yakalayıp ağzı aşağıya tutup kordon bağını kestikten sonra elinden kayırıp yere düşürdü. Tam o sırada çocuk doktoru gereken müdahaleyi yaparak hayata döndürdü. O sırada doğum doktoru geldi ve hemen eşime müdahale etti. Yoğun bakıma aldılar çocuğumu, 'Bir şeyi yok çok iyi durumu' dediler."

'ŞİKAYET EDİNCE ÇOCUĞUMU GÖSTERDİLER'

Yusuf Berat adını verdikleri bebeğin, emzirmesi için de olsa kendilerine getirilmediğini iddia eden Kenan Köksal, şöyle devam etti:

"Çocuğu göstermediler. 'Anneye niye vermiyorsunuz, anne neden emzirmiyor?' deyince bahaneler uydurmaya başladılar. Bu konuda rahatsız oldum ve savcılık kararıyla başka hastanelere götürmek istedim. Savcılık şikayetimi duyunca hastane yetkilileri, çocuğumda kırık olduğunu, kafasında kist oluştuğunu söyledi. Savcılık olayını duyunca çocuğumu bana teslim ettiler, alıp Adana Balcalı Hastanesi'ne götürdüm. Burada doktor kırığın yanlış müdahale sonucu olduğunu onayladı. Aynı zamanda beyin cerrahisinde tedavisi yapıldı. İleriye dönük ne olacağı konusunda bir şey söylenmiyor. Bu rahatsızlıkların hepsinin düşmeden dolayı olduğu Adana'daki doktorlar tarafından onaylandı. Bunun hakkında gerekli şikayetlerde bulundum. Burada bir ihmal var ve bu ihmalleri yapanların gerekli cezayı çekmesini istiyorum."

'BEBEĞİ DÜŞÜRDÜĞÜNÜ GÖRDÜM'

Anne Meryem Köksal ise, şimdi evinde baktığı bebeği ile ilgili olarak doğum sırasında ve sonrasında yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Ebe bebeği tek bacağından tutup göbek bağını keserken o anda elinden kayıp düşürdüğünü gördüm. O anda doktorum geldi bana müdahale etti. Ondan sonra çocuğumu alıp götürdüler, 3 gün görmedim. Ben bebeğimi emzirmek istedim, bana çocuğumun çok iyi olduğunu sağlığının yerinde olduğunu söylediler. 'Madem iyi neden bana emzirttirmiyorsunuz?' dediğimde 'Enfeksiyon var, mikrop kapar' diyerek bana vermediler. Biz de bundan şüphelendik. Daha sonra düşmeden dolayı kolunda kırık kafatasında kist olduğunu öğrendik. Çocuğumun hayatından endişe duyuyorum. Görünüş itibariyle bir şey yok gibi duruyor ama içimiz rahat değil. Böyle olmaması gerekirdi ama buna sebep olanlar çeksinler cezasını."

Hastane yetkilileri, şikayet üzerine inceleme başlatıldığını ve bu inceleme sonucuna göre bir açıklama yapabileceklerini belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz