Oto çetesine darbe

Sigorta şirketleri ile 'pert' oto alım satımı yapan iş yerlerinden, ağır hasarlı olarak satın aldıkları araçları 'change' yöntemiyle sahte plaka ve belgelerle satan şebeke çökertildi.

Oto çetesine darbe

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği, sigorta şirketleri ile 'pert' oto alım satımı yapan iş yerlerinden, ağır hasarlı olarak satın aldıkları araçları 'change' yöntemiyle sahte plaka ve belgelerle satan 20 kişilik çeteyi çökertti.

OTO HIRSIZLARI ÇÖKERTİLDİ

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır başta İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Mersin ve Kocaeli illerinden çalınan otoların bulunması ve faillerinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Sigorta şirketlerinden ve 'pert' oto alım satımı yapan iş yerlerinden, ağır hasarlı vaziyette satın alınan ağır hasarlı otolara uyarlanarak change yapılan, sahte plaka ve belge ile bu otoları piyasaya süren 18 kişi yakalandı.

YÜRÜTÜLEN OPERASYON

Açıklamada, "Yakalanan şahıslardan change edilmiş durumda bir adet Mitsubishi Carisma, 1 Ford marka otomobil, 1 adet Citroen marka otomobil, 1 adet Passat marka otomobil, 1 adet JCB marka iş makinesi, 1 adet Tofaş Doğan marka otomobil, 1 adet Renault 19 marka otomobil ve 1 adet Kanuni marka motosiklet ele geçirilmiştir." denildi.

ARAÇLARINA KAVUŞANLAR

Açıklamada, zanlıların oto hırsızlığı yapmaktan adli makamlara sevk edildiği belirtildi. Vatandaşların araç hırsızlığına karşı şu önlemleri alması gerektiği belirtildi: "Araçlarınıza alarm ya da gizli kontak taktırın. Baston kilit ve pedal kilidi kullanın. Araçlarınızı cadde üzerlerine aydınlık yerlere park edin. Ruhsat belgesini araç içinde bırakmayın. Kontak anahtarını evde ya da büroda kolayca bulunacak yerlere bırakmayın."

Kaynak: Diyarbakır Söz