Pamukkale Üniversitesi rektörünün eşi, atandığı görevinden istifa etti

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, geçtğimz hafta eşi Derya Bağ'ı yeni kurulan İslami İlimler Enstitüsü'ne enstitü sekreteri larak atamıştı. O günden beri süregelen tepkiler akabinde Derya Bağ, görevinden istifa etti.

Pamukkale Üniversitesi rektörünün eşi, atandığı görevinden istifa etti

 Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, geçtğimz hafta eşi Derya Bağ'ı yeni kurulan İslami İlimler Enstitüsü'ne enstitü sekreteri larak atamıştı. O günden beri süregelen tepkiler akabinde Derya Bağ, görevinden istifa etti.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, İslami İlimler Enstitüsü'ne enstitü sekreteri olarak atadığı Bereketli İmam Hatip Lisesi'nde öğretmenlik yapan eşi Derya Bağ'ın kamuoyundaki artan tepkiler üzerine istifa ettiğini açıkladı. Tepkilere neden olan atama üzerine Rektör Bağ, bugün sabah saatlerinde yazılı bir açıklama yaparak eşiyle birlikte üniversitede görev yapacak ilk rektörün kendisi olmayacağını ifade etmişti.

Sözlerini sosyal medya hesabından da paylaşan Rektör Prof.Dr. Hüseyin Bağ, 3 saat sonra eşinin üniversite ile ilişiğinin kesildiğini açıkladı. Yazılı bir açıklama yapan Rektör Bağ, "Üniversitemiz İslami İlimler Enstitüsü sekterliğine yapmış olduğum atama, yasal mevzuata uygun olmakla birlikte, toplum vicdanında oluşturduğu olumsuz yankılar nedeniyle, eşim Derya Bağ memuriyet görevinden istifa etmiş olup üniversitemiz ile ilişiğini kesmiştir" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz