Peçeli baykuş özgürlüğe kanat çırptı

Burdur'un Yeşilova İlçesi'ne bağlı Akçaköy'de oturan Veli Kurtulmuş, peçeli baykuşu evin bacasında sıkışmış halde buldu. Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi'ne getirilen peçeli baykuşun tedavisi tamamlandı.

Peçeli baykuş özgürlüğe kanat çırptı

Öztürk Sarıca, baykuş getirildiğinde bitkin ve kursağının boş olduğunu belirterek, "Bir bacanın içinde mahsur kalmış. Son derece bitkin halde, halsiz ve kursağı boştu. Biraz tedavi ettikten sonra canlanmaya başladı. Yeme, içmesi normale döndü ve uçuşları çok güzel. Bu hale gelmiş bir kuşu daha fazla burada bekletmek istemiyoruz. Doğal hayatına bırakmak istiyoruz. İnşallah bundan sonra doğada özgürce kanat çırpar" dedi.
YILDA 500'ÜN ÜZERİNDE KUŞ
Merkeze tedavi ve bakımının yapılması için yılda 500'ün üzerinde kuş getirildiğinibelirten Öztürk Sarıca, "Bunların büyük kısmı zehirlenmiş veya yaralı, bir kısmı da evcilleştirilmiş halde geliyor. Büyük kısmının tedavisini yapıp doğaya kazandırıyoruz. Bazıları da sakat kaldığı, doğada yaşama şansı olmadığı için merkezimizde yaşatmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler