Peş peşe depremler

Kayseri'de İncesu merkezli 4.7'lik ve 4.3'lük depremlerin yanı sıra saat 14.48'de Hacılar ilçesinde de 4.4 büyüklüğünde deprem oldu. Yerin 7,0 kilometre derinliğinde kaydedilen sarsıntı nedeniyle herhangi bir olumsuzluk bildirilmedi. Kent genelinde deprem korku ve paniğe yol açtı.

Peş peşe depremler

Merkez üssü Kayseri’nin İncesu ilçesinde, dün bir kaç dakika arayla 4.3, 4.4, 4.7 şiddetinde üç deprem meydana geldi.

İLK DEPREM 4, 7 ŞİDDETİNDE

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, İncesu ilçesi merkezli ilk deprem saat 14.47'de meydana geldi. 4.7 büyüklüğünde depremki depremin  yerin 12,8 kilometre derinliğinde meydana geldiği bildirildi.

4.3'LÜK YENİ SARSINTI 

Bu depremin ardından saat 14.53'te 4.3'lük yeni sarsıntı kaydedildi. AFAD verilerine göre, İncesu merkezli sarsıntı, yerin 6,95 kilometre derinliğinde oldu. 

HACILAR'DA 4.4'LÜK DEPREM

Peş peşe meydana gelen depremlerin yan sıra saat 14.48'de Hacılar ilçesinde de 4.4 büyüklüğünde deprem oldu. Yerin 7,0 kilometre derinliğinde kaydedilen sarsıntı nedeniyle herhangi bir olumsuzluk bildirilmedi. 

VATANDAŞLAR SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Peşpeşe meydana gelen deprem korku ve paniğe yol açtı. Kaysere ve ilçelerinde vatandaşlar kapalı alanlardan kaçarak, kendilerini dışarı attı. Kimi Kayseriler ise araçlarıyla şehri dışına çıkmaya çalıştı.

SAHA TARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

AFAD Başkanı Yunus Sezer tarafından yapılan açıklamada, "Kayseri ilimiz İncesu ilçesinde meydana gelen deprem sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz olası olumsuz bir duruma karşın hazır durumdadır" ifadelerine yer verildi.

OLUMSUZ DURUM GÖZÜKMÜYOR
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da depremler nedeniyle şu an için olumsuz durum olmadığını belirterek, "İncesu belediye başkanımız ve bazı muhtarlarımız ile görüştüm. An itibariyle olumsuz bir durum gözükmüyor. Ekiplerimiz sahada. Rabbim her türlü afetlerden bizleri korusun" açıklamasında bulundu. 

KAHRAMANMARAŞTA DEPREM

Burada, Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde, Richter ölçeğine göre, 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Onikişubat ilçesinde, saat 12.40'ta 4.4 büyüklüğünde deprem oldu. Yerin 7,52 metre derinliğinde meydana gelen deprem nedeniyle ilk belirlemelere göre, herhangi bir olumsuzluk bildirilmedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz