Peygamberin 'gökteki yıldızlar' diye nitelendirdiği sahabeler için 10 bin fidan

Karaman İl Müftülüğü ile Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği(KAREGDER)’nin hazırladığı 'Seç Yıldızını Yaşat Adını' projesi kapsamında Hz. Muhammed'in(SAV) bir hadisinde 'yıldız' diye nitelendirdiği sahabeler adına Urgan mevkiinde fidan dikildi.

Peygamberin 'gökteki yıldızlar' diye nitelendirdiği sahabeler için 10 bin fidan

22 Nisan’da Kılbasan Beldesi’nde yapılacak ikinci programla toplam 10 bin adet fidan dikilecek. 

Fidan dikme törenine Karaman Valisi Süleyman Kahraman ile Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, İl Garnizon Komutanı Selçuk Boz, Karaman Belediye Başkan Yardımcısı Osman Ünüvar, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, İl Müftüsü Nuri Değirmenci, İl Emniyet Müdürü Lütfi Sönmez ile vatandaşlar katıldı. 

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Nuri Değirmenci, ‘Seç Yıldızını Yaşat Adını’ projesi kapsamında 17 bin öğrencinin Hz. Muhammed'in hayatından sınava girdiğini, Sahabeler adına da 2 ayrı yerde 10 bin adet fidanın dikileceğini belirterek bunun Türkiye’de bir ilk olduğuna dikkat çekti. Sahabelerin gökteki yıldızlar gibi olduğunu söyleyen Değirmenci, güzel bir neslin yetişmesi için bu tür projelerin önemli olduğunu söyledi. 

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş de benzer bir uygulamayı veya çalışmayı daha önce görmediğini dile getirdi. Keleş, Sahabelerin böyle anlamlı bir çalışmayla genç nesillerin, insanların gündeme girmesinin çok önemli olduğunu ifade ederek, dikilen fidanlarla bir yandan maddi bir temizliğe sebep olunduğunu bir yandan da manevi anlamda güzel bir atmosfer oluşturulduğunu ifade etti. 

Karaman Valisi Süleyman Kahraman ise yaptığı konuşmada toplumun düzelmesinin insanın düzelmesi ile olacağını söyleyerek proje kapsamında yapılan sınavın, fidan dikme çalışmasının bu düzelmeye katkısı olacağını belirtti. Karaman’da söz konusu çalışmalarla ağaçlandırılacak iki yerin gelecek nesillere de çok şey kazandıracağını belirten Kahraman, yapılan faaliyetlerin her anlamda değişik kazanımları olacağını dile getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler