Görüş Bildir

Piknik bahanesiyle kaçırıldı

PKK, üniversiteli genci kandırarak elindeki kalemi alıp silah verdi

Piknik bahanesiyle kaçırıldı

Erzurum’da üniversite 2'nci sınıf öğrencisiyken zorla dağa götürülen Burak Ölmez’in annesi Gülsen Ölmez, "Oğlumu, piknik bahanesiyle yiyecek ve içeceğine ilaç atıp götürdüler. Oğlumu 1 yıl boyunca aradım, önce bana yok dediler. Ardından bana içerisinde oğlumun fotoğrafının olduğu CD'leri verip gönderdiler" dedi.

 2014 yılında Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Matematik Öğretmenliği Bölümü 2'nci sınıf öğrencisiyken terör örgütü PKK tarafından 20 yaşındayken kaçırılan Burak'ın Ardahan'dan gelen annesi Gülsen Ölmez, 558 gündür eyleme devam ediyor.

"ÖNCE YOK DEDİLER, SONRA FOTOĞRAFINI VERDİLER"

Oğlunun terör örgütü yandaşları olan HDP’liler tarafından dağa kaçırıldığını belirten anne Ölmez, "Erzurum'da okuyordu oğlum, 2'nci sınıf öğrencisiydi. Matematik öğretmeni olacaktı. Orada HDP’nin düzenlediği piknikle oğlumla birlikte 52 üniversiteli genci yemek veya içtiklerine ilaç bırakarak uyuttuktan sonra götürüyorlar. 7 yıldır ben çocuğumdan bir haber alamadım. Terör kamplarının olduğu Gara, Kandil ve Metina ile diğer kamplarda oğlumu aradım. Orada bulunanlarla görüştüm, fakat bana oğlumun yanlarında olmadıklarını söylediler. 1 yıl boyunca oğlumu aradım, en son gittiğimde oğlumu görmeden gitmeyeceğimi söyledim. Onlar da bana bir CD verdiler, içerisinde oğlumun 4 adet fotoğrafı vardı ve bizlere gidin çocuğunuz burada dediler" diye konuştu.

"OĞLUM ONLARIN İÇERİSİNDE OLMASIN, DEVLETİMİN ELİNDE OLSUN"

Oğluna teslim olması çağrısında bulunan acılı anne, "Burak’ım dön gel, biz seni bekliyoruz gel. Korkma, devletimize, güvenlik güçlerimize, askerlerimize sığınsın. Kaçıp gel teslim ol. Hiçbir ceza yok, ceza olsa da devletimin elinde olsun benim oğlum. Cezası da var ise gelsin devletimden cezasını alsın ama burada olsun. Onların içerisinden çıksın. Ne olursun Burak, sen onların içerisinde ne yapıyorsun, çık gel onların içerisinde kalma ve çık gel" şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi