Pınar Gültekin davasında yapılan itirazın detayları ortaya çıktı

Muğla’da, üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i (27) boğduktan sonra varile koyup yakan Cemal Metin Avcı'nın (32) 'canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme' suçundan yargılandığı davada hâksiz tahrik indirimi uygulanarak verilen 23 yıl hapis cezası ile kardeşi Mert Avcı hakkında verilen beraat kararlarının istinaf mahkemesine taşımasına ilişkin detaylar ortaya çıktı.

Pınar Gültekin davasında yapılan itirazın detayları ortaya çıktı

Muğla’da, üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i (27) boğduktan sonra varile koyup yakan Cemal Metin Avcı'nın (32) 'canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme' suçundan yargılandığı davada hâksiz tahrik indirimi uygulanarak verilen 23 yıl hapis cezası ile kardeşi Mert Avcı hakkında verilen beraat kararlarının istinaf mahkemesine taşımasına ilişkin detaylar ortaya çıktı.

CİNAYETİN DETAYLARI

Cumhuriyet Başsavcılığının başvuru dilekçesinde Cemal Metin Avcı'nın öldürme eyleminin vahamet düzeyleri arasında açık bir oransızlık bulunduğu anlaşılmasına rağmen, eksik ceza tayin edildiği, Mertcan Avcı'nın ise yangını önleyecek, sonlandıracak veya ağabeyini engelleyecek hiçbir eylemde bulunmadığına yer verildi. Bu nedenle usul ve esas yönünden kanuna aykırılık bulunduğundan kararın kaldırılması istendi.

Kaynak: Diyarbakır Söz