''Piyanonun dahi çocuğu'' konser verdi

12 yaşındaki piyanist Eylül Esme Bölücek, Bilkent Senfoni Orkestrası eşliğinde konser verdi

''Piyanonun dahi çocuğu'' konser verdi

''Piyanonun dahi çocuğu'' 12 yaşındaki piyanist Eylül Esme Bölücek, şef Ilyich Rivas'ın yönettiği Bilkent Senfoni Orkestrası eşliğinde konser verdi.

Genç müzisyen Bölücek, ''23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Konseri''nde Mozart'ın 23. Piyano Konçertosu'nu seslendirdi.

Eylül Esme Bölücek, 2000 yılında Ankara'da doğdu. 2,5 yaşındayken duyduğu melodileri klavyeye aktarmaya ve doğaçlama yapmaya başladı. İlköğretim öğrenimi sırasında müzik eğitimine yönlendirildi. 2008-2009 öğretim yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik ve Bale İlköğretim Okulu'na 3. sınıftan kabul edildi. İlk solo resitalini 9 yaşında verdi. Başarılarından dolayı 2010-2011 öğretim yılında fakülte ve okul yönetiminin aldığı kararla 4. sınıftan 6. sınıfa atlatıldı.

TRT Şubat 2011'de Eylül Esme Bölücek için CD kaydı yaptı. ''9th International Graduated Education Conference''de Bilkent Gençlik Oda Orkestrası eşliğinde bir konser verdi. Nisan 2011'de Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası eşliğinde Mozart'ın 12. Piyano Konçertosu'nu seslendirdi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz