Gaziantep’te PKK operasyonunda 3 kişi tutuklandı

Gaziantep'te, PKK lehine yasa dışı gösteri yapıp, güvenlik güçlerine el yapımı patlayıcı ile saldırdığı iddiasıyla gözaltına alınan 4 kişiden 2'si tutuklandı. PKK'nın Suriye uzantısı YPG içerisinde yer alan ve yasa dışı yollardan Gaziantep'e gelince yakalanan bir şüpheli de tutuklandı.

Gaziantep’te PKK operasyonunda 3 kişi tutuklandı

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK terör örgütünün Suriye yapılanması PYD'nin silahlı kanadığı YPG içerisinde faaliyet yürüten ve illegal yollardan Gaziantep'e geldiği belirlenen bir kişiyi yakaladı. Gözaltına alınan ve adı açıklanmayan şüpheli, sorgulamasının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

POLİSE HAVAİ FİŞEK VE MOLOTOF ATTILAR

Öte yandan Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde yapılan operasyonları merkez Şahinbey ilçesinin bazı mahallelerinde protesto için yasa dışı gösteri yapan PKK yandaşlarına polis müdahale etti. PKK yandaşı grup, dağılmaları yönünde uyarıda bulunan polise, havai fişek, taş, molotof kokteyli ve el yapımı patlayıcı attı. Polis ekiplerinin müdahale ettiği eylemde 4 şüpheli yanlarında 2 maske ve 3 eldivenle yakalandı. Gözaltına alınan ve ifadelerininının ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden 1'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı, biri adli kontrol kararı ile serbest kaldı. 2 şüpheli ise çıkarıldığı mahkemece, terör örgütü üyesi olmak suçundan tutuklandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz