PKK'lılarca öldürülen Ahmet Budak defnedildi

PKK'lılar tarafından dün sabah saatlerinde silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Ahmet Budak, bugün gözyaşları arasında toprağa verildi

PKK'lılarca öldürülen Ahmet Budak defnedildi

Hakkari Şemdinli'de öldürülen AK Parti, 1. sıra milletvekili adayı Ahmet Budak, gözyaşları arasında toprağa verildi. Oğlunun gözü önünde PKK'lı teröristlerce öldürülen Budak, ilçe merkezinde defnedildi. 1 Kasım'da Ak PArti'den aday olan müteahhit ve 7 çcuk babası olan Ahmet Budak, dün sabah saatlerinde evinin önünde silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Budak, hemen hastaeye kaldırıldı. Yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

3 GÜN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Vücudunun çeşitli yerlerine kurşun isabet eden Budak, yakınları tarafından ağır yaralı olarak kaldırıldığı Şemdinli Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybederken, Hakkari Valiliği tarafından da Altınsu Köyü ile bu köye bağlı bulunan Dereboyu, Meydan ve Elde mezralarında 3 gün süreyle sokağa çıkma yasağı ilan edilerek geniş çaplı operasyon başlatıldı.

OĞLUNUN GÖZÜ ÖNÜNDE VURULDU

Ahmet Budak’ın cenazesi Şehir Mezarlığı’nda okunun duaların ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.Cenaze törenine babası gözleri önünde vurulan 12 yaşındaki Samet ile kardeşi Leyla da katıldı. Leyla’nın sürekli ağladığı gözlenirken, 12 yaşındaki Samet ise Kur’an-ı Kerim’deki İbrahim Suresi’nin 47’nci ayeti olan ’Allah kimsenin yaptığını yanına bırakmaz’ yazılı dövizi taşıdı ve sürekli tekbir getirdi.Samet ve Leyla Budak kardeşleri Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç ve yakıları teselli etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz