Görüş Bildir

PKK'nın Hollanda Sorumlusu A.P!

PKK'nın lehine Hollanda'da toplantı ve gösterileri organize ettiği, örgüt adına eylem ve faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen A.P, havaalanında gözaltına alındı.

PKK'nın Hollanda Sorumlusu A.P!

Diyarbakır'da düzenlenen terör operasyonunda PKK'nın Hollanda'daki sözde sorumlularından olduğu değerlendirilen kadın gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır MİT Bölge Başkanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği ortak çalışmada, Hollanda'da terör örgütü PKK'ya müzahir oluşumlarda yönetici pozisyonunda bulunduğu ve örgütün sözde sorumlularından olduğu değerlendirilen A.P'nin (51) kentten ayrılarak Almanya'ya gideceği belirlendi.

ALMANYA'YA GİDERKEN YAKALANDI

Terörle Mücadele ekipleri, Hollanda'da PKK lehine düzenlenen toplantı ve gösterileri organize ettiği, terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen A.P'yi yakalamak için operasyon başlattı. Diyarbakır Havalimanı'nda gerçekleştirlen operasyonda A.P. gözaltına alındı. A.P'nin emniyetteki işlemleri sürüyor.

BATMAN'DA SUİKASTCI PKK'LI YAKALANDI

Öte yandan, Batman’da üst düzey yöneticilere yönelik eylem hazırlığı için kamu kurumları ve hassas noktalarda keşif yaptığı belirlenen bir terörist, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonla 17 Eylül’de Recepler köyü kırsalında yakalandı. Yakalanan teröristin üzerinde suikastta kullanacağı tahmin edilen 1 adet Glock marka tabanca ele geçirildi.

Hatırlanacağı üzere 14 Eylül tarihinde de yine üst düzey yetkililere yönelik eylem için Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı Tuzlagözü köyünde otostop yapan bir PKK’lı terörist, jandarma arama noktasında yakalanmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi