PKK'ya yataklık yapan belediye memurları tutuklandı

Iğdır'da "Şafak-1" adlı operasyonda "PKK'nın bölgedeki faaliyetlerinde yöneticilik yaptıkları" iddia edilen 2 belediye memuru gözaltına alındı

PKK'ya yataklık yapan belediye memurları tutuklandı

Iğdır'da "Şafak-1" adlı operasyonda  "PKK'nın bölgedeki faaliyetlerinde yöneticilik yaptıkları"  iddia edilen 2 belediye memuru gözaltına alındı

Iğdır'da, "Terör örgütü PKK üyesi oldukları, örgüte yardım ve yataklık yaptıkları" iddiasıyla gözaltına alınan 15 kişinin, jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Iğdır Merkez İlçe Jandarma Komutanlığının koordinasyonunda sabah saatlerinde "Şafak-1" adıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınanlar arasında, Halfeli Belediyesinde çalışan, aynı aileden 2 memur ile "Terör örgütü PKK'nın bölgedeki faaliyetlerinde yöneticilik yaptıkları" iddia edilen K.Y. ve H.S'nin de yer aldığı öğrenildi.

Iğdır Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından Iğdır Merkez İlçe Jandarma Komutanlığına götürülen zanlıların, ifadelerinin alınma işlemi sürüyor. Zanlıların, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Zanlıların evlerindeki aramalarda, 3 otomatik tüfek ve bunlara ait 130 fişek ile 2 tabanca ve bunlara ait 57 merminin yanı sıra terör örgütünü simgeleyen flama ve çok sayıda örgütsel dokümanın ele geçirildiği operasyonda, 6 bilgisayara da el konuldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz