Polis, Kürtçe ve Türkçe anonsla vatandaşları uyuşturucuya karşı uyardı

Batman’da uyuşturucu madde kullanımı ve satışının önüne geçilmesi için İl Emniyet Müdürlüğü bir ilke imza atarak mahalle ve sokak aralarında Türkçe ve Kürtçe anonslar yaparak vatandaşları uyuşturucu maddelere karşı uyardı.

Polis, Kürtçe ve Türkçe anonsla vatandaşları uyuşturucuya karşı uyardı

Anonsların dışında parklarda vatandaşlara broşür dağıtan polis bu konuda destek istedi.

Batman İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı KOM şube ekipleri yeni bir projeye imza attı. Bir ay sürecek olan uyuşturucuyla mücadelede Kürtçe bilen polis ekipleri görev alarak halkı uyuşturucuya karşı bilinçlendirmek için anonslar yapıp broşürler dağıttı. Uygulamaya Batman Emniyet Müdürü Yardımcısı Hasan Can'da katıldı.

Vatandaşlara el bildirileri dağıtarak uyuşturucu kullanımının ne gibi kötü sonuçlar doğuracağını anlatan polisler bu konuda ailelerden destek isteyerek çevrede bu konuda gördükleri olumsuzlukları 155’i arayarak bildirmelerini istedi. Sokak aralarında gezen polis araçları ise megafonla ailelere ve gençlere seslenerek uyuşturucudan uzak durmaları konusunda Kürtçe ve Türkçe uyarılarda bulundu.

Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Can, halkın kullanması gereken parkların uyuşturucu kullanılan mekanlar olduğu şeklindeki şikayetlerin arttığını bu nedenle böyle bir uygulamaya gittiklerini ifade etti. Halkın parklara rahat gidip gelebilmesi için uygulamanın devam edeceğini belirten Can, "Uygulama ile ilgili olarak halktan çok güzel tepkiler aldık. Parklarımız güzel vatandaş akşamları da parkları yoğun olarak kullanıyor. Uygulamamız akşamları da devam edebilir." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz