'Polise haber verin, arabamda silahlı adam var'

Kütahya'da 3 kişiyi silahla yaraladığı ileri sürülen zanlı, bulunduğu taksinin sürücüsü tarafından akaryakıt istasyonu görevlisinden yardım istenmesi sonucu yakalandı

'Polise haber verin, arabamda silahlı adam var'

Kütahya'da 3 kişiyi silahla yaraladığı iddia edilen ve kendisi de bıçakla yaralanan zanlı, bindiği taksinin sürücüsünün, akaryakıt istasyonu görevlisine ''Polise haber verin, arabamda silahlı adam var'' diyerek yardım istemesi üzerine yakalandı.

Alınan bilgiye göre, F.K. (45), geçen hafta bir restoranda kavga ettiği Yakup Türegen'in Ali Paşa Mahallesi'ndeki evinin önüne giderek, telefonla yanına çağırdı. Bunun üzerine, Yakup Türegen, oğulları Ahmet ve Metin Türegen ile dışarı çıktı.

F.K, Yakup Türegen ve oğullarıyla tartışırken bıçakla bacağından yaralandı. Sinirlenen F.K, tartıştığı kişilere tabancayla birkaç el ateş ettikten sonra geldiği Ç.B. idaresindeki taksiyle olay yerinden kaçtı.

Olaya tanık olan Ç.B, Kütahya-Tavşanlı karayolunda ilerlediği sırada aracın yakıtının azaldığını söyleyerek, bir akaryakıt istasyonunda durdu. Ç.B, akaryakıt istasyonu görevlisine, ''Polise haber verin, arabamda silahlı adam var'' dedikten sonra yola devam etti.

Tavşanlı Emniyet Müdürlüğü ekipleri, istasyon görevlisinin ihbarı sonucu taksiyi kent girişinde durdurarak, F.K'yi gözaltına aldı.

Üzerinde olayda kullanılan ruhsatsız tabanca ve 12 uyuşturucu hap ele geçirildiği iddia edilen F.K'nin, sorgusunun ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Bu arada, F.K'nin silahından çıkan kurşunların bacaklarına isabet etmesi sonucu yaralanan ve kendi imkanlarıyla Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giden Yakup Türegen ve oğullarının hayati tehlikesi bulunmadığı öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz