Polisin silik plaka yüzünden takibe aldığı kişi, firari çıktı

Samsun Otogarı’nda Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince plakadaki siliklik nedeniyle şüphe üzerine takibe alınan, ancak dur ihtarına uymayarak kaçan iki kişi, kovalamaca sonucu tarlada yakalandı.

Polisin silik plaka yüzünden takibe aldığı kişi, firari çıktı

Zanlılardan birinin kesinleşmiş 4 ay hapis cezası olduğu öğrenildi.

Samsun Otogarı’nda seyir halinde iken ön plakası 55 AB 382 olan aracın arka plakasının bazı kısımlarının silinmesi sonucu 55 AB 302 gibi gözükmesinden şüphelen Samsun Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekipleri, içinde 2 kişi bulunan aracı takibe aldı.

Trafik ekiplerinin de yol üzerinde durdurmaya çalıştığı araç dur ihtarlarına uymayarak Adalar mevkiinde Ankara istikametine yöneldi. Polis ekiplerinin takibe aldığı araç yapılan kovalamaca sonucunda yol üzerinde u dönüşü yaparak kaçmaya çalıştığı sırada sıkıştırıldı. Bu sırada şüpheli iki kişi arka sol lastiği patlayan aracı terk ederek kaçmaya çalıştı, ancak tarlada yakalandı.

Şüphelilerden birinin E.K. (18) olduğu öğrenilirken, diğer kişinin ise Turgay K. (29) olduğunu söyledi. Her sorulduğunda polise farklı ismiler söyleyen ve son olarak isminin Turgay K. olduğunu 4 ay kesinleşmiş hapis cezasının bulunmasından dolayı yalan söylediğini iddia eden şüphelinin üzerinden de kimlik çıkmadı.

Gözaltına alınan şüpheliler Samsun Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Kullandıkları araç ise emniyet otoparkına çekildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler